Haberler

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Denizli'de otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Denizli'de otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Denizli Valiliği ve Delikliçınar Meydanı arasında düzenlenen kortej yürüyüşüne otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünden 3 öğrenci de meydanda konser verdi, otizmli çocuklar da şarkılara danslarıyla eşlik etti.

Etkinlikte 11 otizmliden oluşan mehter takımı da gösteri sundu.

Müzik öğretmeni Bayram Eren, otizmli çocukların müzikle rehabilite edilebildiğini kaydetti.

Denizli Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar ise otizmli çocukların müzikte çok başarılı olduğunu ifade ederek, "Biz çok mutluyuz. Anladık ki bizim çocuklarımız bir şeyler yapabilir. Yeter ki onlara eğitim fırsatı verilsin" dedi.

Otizmli Fatih Ala ve Ümit Kaya da mehter takımında olmaktan mutluluk duyduklarını anlattı.

Birsen Yurtseven adlı veli de otizmi oğlu Canberk Yurtseven ile beraber yaşadığını, konuyla ilgili farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Manisa

Manisa Otizm Derneği,  otizmli bireylerin yaşadıklarına dikkati çekmek için kısa film gösterime sundu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndaki etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, filmin duygu yüklü olduğunu ve birçok protokol üyesinin kısa filmde rol aldığını kaydetti.

Otizmli 2 çocuk babası olduğunu söyleyen Şeranoğlu, şöyle konuştu:

"Filmde Manisa Valisi, belediye başkanları dahil olmak üzere çok sayıda yönetici rol aldı. Bir ilke atmak istedik. Manisa protokolünü ve otizmli çocukları bir araya getirdik. Çünkü dikkat çekmemiz gereken nokta ağır otizmli çocuklardı. Diğer otizmli çocuklar eğitim alabiliyorlar ama ağır otizmli çocuklar bu noktada en büyük sıkıntıları yaşıyorlar."

Film sonunda protokol üyeleri, otizmli bireylerin yaşam şartlarını içeren bir fotoğraf sergisini gezdi.

Kısa filmin çekiminde katkısı bulunan fotoğrafçı Samet Başbelen, çalışmanın 1 ay sürdüğü bilgisini verdi.

Aydın

Eğitim-Bir-Sen Efeler İlçe Başkanı ve Aydın Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Ural, Türkiye'de son yıllarda çeşitli düzenlemelerle, engelli bireyler ve ailelerine önemli imkanlar sağlandığını söyledi.

Ural, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli bireylere tanınan hakların 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile taçlandırıldığını belirtti.

Annelere erken emeklilik imkanı sağlanması ve evde bakılan her engelli birey için asgari ücret ödenmesinin önemli gelişmeler olduğuna dikkati çeken Ural, şöyle konuştu:

"Engelli işçi çalıştıran işverenlerin ödediği sigorta primlerinin tamamının hazine tarafından karşılanması, engellinin sahip olduğu bir evin emlak vergisinden muaf tutulması, engelli bakım ücreti uygulaması, okul çağındaki engelli bireylerin özel rehabilitasyon merkezlerinde verilen özel eğitimden yararlanma hizmeti, bakıma muhtaç engelli bireylerin özel bakım evlerinden yararlandırılması, örnek gelişmeler arasında yer alıyor. Engellilere yönelik son yıllarda ortaya konulan hizmetler, onlara verilen değerin bir göstergesidir."

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Delikliçınar Meydanı Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title