Haberler

Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'ın konuşması İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı'nın konuşması Fidan dikimi detayları - Etkinlikler kapsamında, Balıkesir Üniversitesinde 710 fidan dikildi Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri kapsamında Balıkesir Üniversitesinde 710 fidan dikildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'ın konuşması

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı'nın konuşması

Fidan dikimi detayları - Etkinlikler kapsamında, Balıkesir Üniversitesinde 710 fidan dikildi

Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri kapsamında Balıkesir Üniversitesinde 710 fidan dikildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından BAÜN Çağış Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, 21 Mart'ın tüm kuzey yarım kürede baharın başlangıcı olarak kabul edildiğini Ortaasya ve Türk Cumhuriyetleri'nde ise Nevruz Bayramı olarak kutlandığını söyledi.

Yaman, bu günün aynı zamanda Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri olarak kabul edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Nevruz yüz yılara dayalı bir gelenektir. Bu bayram bir çok ülkede kutlanmakta. Bu vesileyle Balıkesirlilerin Nevruz Bayramı'nı kutluyor ve yeni gelen mevsimin hayırlı olmasını diliyorum. Bugün aynı zamanda Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü. Bu bağlamda ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi ve iyi bir şekilde işletilmesinin yanında kamuoyunun çevre konusunda bilgilendirilmesi gerekir. Dolayısıyla hepinizin Nevruz Bayramı ile Dünya Ormancılık Günü'nü kutluyorum."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ise "Kendi kültürel değerlerimizle birleştirdiğimiz Nevruz Bayramı'nı, Hıdırellez, Cumhuriyet Bayramı, Kurban Bayramı gibi birlik ve kardeşlik içinde kutluyoruz. Biz herhangi bir millet değiliz. Biz bin yıldan beri Anadolu mayasıyla yoğrulmuş dünyaya barış, sevgi ve huzur konusunda ders vermiş milletiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı ve protokolün katılımıyla üniversite bahçesine 710 fidan dikildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Nevruz Bayramı Balıkesir Çaltı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title