Haberler

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Menteşe Gazi Anadolu Lisesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler ve askerler, bin fidan dikti.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Menteşe Gazi Anadolu Lisesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler ve askerler, bin fidan dikti.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe Gazi Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikim töreninde, herkesin ormanı sevdiğini, ancak sadece "ormanı seviyorum" demenin ağaçları korumadığını söyledi.

Herkesin ormanları koruması ve fidan dikmesi gerektiğini belirten Çiçek, "Canlıları, bitkileri ve ormanı seveceğiz. Topraktaki fidanı korumak, yoksa da fidan dikmek gerekir. 'Seviyorum' demek yeterli değil. Yüzde 68'i ormanlarla kaplı bir ilde yaşıyoruz. Ben inanıyorum tüm vatandaşlarımız ormanı seviyor. Ama yılda bir fidan bile dikmiyor. Muğla'da yaşayan 900 bin vatandaşımız birer fidan dikse orman zenginliğimiz artar. Sevgimizi toprakla buluşturalım" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik de yangına karşı ormanların korunmasının sadece kamunun değil, tüm vatandaşların görevi olduğunu bildirdi.

Muğla'nın yüzde 68'inin, Aydın'ın yüzde 40'ının orman olduğunu ifade eden Çelik, "Bölge Müdürlüğümüzün genel alanı 2 milyon 50 bin 520 hektardır. Bunun 1 milyon 156 bin 983 hektarı ormanlık alandır" dedi.

Çelik, 2015 yılında 26 bin 880 hektar arazide çalışma yapılarak 1 milyon 253 bin 30 fidan dikildiğini de vurguladı.

Konuşmaların ardın okul bahçesinde belirlenen alana Vali Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, daire müdürleri ile öğrenci ve askerler, 12 farklı türde bin fidanı toprakla buluşturdu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Çelik Amir Çiçek Menteşe Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title