Haberler

Dünya Okçuluk Kupası 2. Ayak Yarışmaları

100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nin genel görüntüsü- Okçuluk müsabakalarından detaylar - Ok atan kadın sporcu- Okçular hedef tahtasına yürürken- Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ile röportaj Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Antalya'da yapılacak Dünya Okçuluk Kupası 2. ayak yarışmalarının 2016 Rio Olimpiyatları için önemli olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nin genel görüntüsü- Okçuluk müsabakalarından detaylar - Ok atan kadın sporcu- Okçular hedef tahtasına yürürken- Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ile röportaj Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Antalya'da yapılacak Dünya Okçuluk Kupası 2. ayak yarışmalarının 2016 Rio Olimpiyatları için önemli olduğunu söyledi.Topaloğlu, 26-31 Mayıs'ta Antalya'nın ev sahipliğinde düzenleyecekleri organizasyonla ilgili 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.Dünya Okçuluk Kupası birinci ayak yarışmalarının Çin'in Şanghay kentinde yapıldığını hatırlatan Topaloğlu, Antalya'dan sonraki üçüncü ayak yarışmalarının Kolonbiya'da dördüncü ayak yarışmalarını ise Polonya'da yapılacağını kaydetti.Topaloğlu, Meksika'da düzenlenecek Dünya Okçuluk Kupası final yarışmalarıyla 2015 dünya kupası yarışmalarının sona ereceğini ifade etti.- Yarışmaya 54 ülkeden 438 sporcu katılacakDünya Okçuluk Kupası 2. ayak yarışmalarının okçuluğunun önemli ve prestijli yarışmalarından bir tanesi olduğunu belirten Topaloğlu, şunları kaydetti: "54 ülkeden 438 sporcunun katılacağı müsabakalar çok ciddi mücadelelere sahne olacak. Yarın başlayacak yarışmalarda dünyanın önde gelen okçuları katılacak. Yarışmalarda dereceye giren sporcular temmuz ayının sonunda Danimarka'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nın sonucuna etki edecek. Dünya Şampiyonası'nın en önemli özelliğinin de 2016 Rio Olimpiyatları'na kota verecek yarışma olmasıdır."Okçuluk Milli Takımının yarışmalarda başarılı olmasının çok önemli olduğunu anlatan Topaloğlu, "Bu yarışma 2016 Rio Olimpiyatları'na giden yolda önemli kilometre taşlarından bir tanesidir. Yarışma yarın başlayıp 30 Mayıs'a kadar devam edecek. Yarışmanın finallerini ise 30 ve 31 Mayıs'ta Konyaaltı Beach Park 1 nolu alanda yapacağız. Final yarışmalarına bütün Antalyalıları bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Spor

Abdullah Topaloğlu Okçular Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title