Haberler

Dünya Nüfusunun Üçte İkisi Çevrimdışı

Dünya nüfusunun yüzde 92'si, internet bağlantısının 2G ya da daha hızlı olduğu bölgelerde yaşıyor.

Dünya nüfusunun yüzde 92'si, internet bağlantısının 2G ya da daha hızlı olduğu bölgelerde yaşıyor. Buna rağmen, dünya nüfusunun 4 milyarı hala çevrimdışı.

Wealth Daily yatırım ve yatırımcı portalından Alex Koyfman'ın haberine göre, oranlar kablosuz internet bağlantısına erişimi olan geniş bir nüfusa işaret etse de, nüfusun yaklaşık üçte ikisi internet olmadan yaşamını sürdürüyor.

Yani 7 milyarı aştığı düşünülen dünya nüfusunun yaklaşık 4 milyarı ya hayatında hiç çevrimiçi olmamış, ya da internete düzenli erişime sahip değil.

Birçok ülkede internet kullanıcıları azınlıkta

Etrafımızı çevreleyen bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar, "her zaman her yerde teknoloji ve internet erişimi" hayat tarzı yanıltıcı olabilir; çünkü Oxford Internet Enstitüsü'nün Dünya Bankası verilerine dayanarak hazırladığı haritada görüldüğü gibi, hala birçok coğrafyada internet kullanıcıları azınlıkta.

Örneğin Kanada, Birleşik Krallık, Almanya, Norveç, İsveç, ayrıca Güney Kore, Katar gibi ülkelerde nüfusun yüzde 80'inden fazlasının internete erişimi var.

ABD, Fransa, Polonya, Japonya, İspanya, Singapur, Avusturalya, Tayvan gibi ülkelerde yüzde 60-80 arasında erişim olduğu dikkat çekiyor.

Türkiye'de çevrimiçi nüfus yüzde 40-60 arasında

Türkiye nüfusunun erişim oranı ise, yüzde 40 ve 60 arasında. Bu orana sahip ülkeler arasında İtalya, Yunanistan, Rusya, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinin büyük bir bölümü de var.

İnternete erişim oranı yüzde 20 ve 40 arasına düştükçe harita, Çin, Mısır, Tayland, Vietnam, Meksika, Peru, Ekvador, ayrıca Kenya ve Nijerya gibi ülkelere işaret ediyor.

Haberde ayrıca, internet erişiminin yüzde 20'nin altında ve en düşük olduğu coğrafyalar arasında Hindistan, Nepal, Irak, Belgrad, Endonezya, Sri Lanka ve Orta Afrika ülkeleri olduğu vurgulanıyor.

(Grafik) - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title