Haberler

Dünya'nın Saç Uzmanları Ne Diyor?

ilandır
Güncelleme:

Yıllardır en çok üzerinde durulan konu tabii ki saç klonlama. Ne zaman saçları klonlayıp herhangi bir sınır olmadan basitçe saçlı derimize yeni saçları yerleştirebileceğiz? Bu konunun uzmanları için en büyük sorun, saçın yapısı. Ne yazık ki basitçe yeniden yaratılabilen, tek hücreli bir mekanizmadan bahsetmiyoruz. Saçın öyle yaratılması gerekiyor ki her baharda dökülsün ve olduğu yerden kökünden başlayarak tekrar uzasın. Ne yazık ki bu süreci tam da anlatıldığı gibi tekrarlayabilen herhangi bir laboratuar henüz yok. Ancak bir çok araştırmacı son konferansta ilerleyen süreçlere ulaşıldığını iletti.

Bir diğer konu ise tabii ki kök hücre. Basitçe saça yedirilecek bir kök hücre karışımı ile saçlarınızın gür ve daha çok çıkmasını istemez miydiniz? Uzmanlar kendi kanımızın işlenmesi ile yaratılan kök hücreler ile farklı dokular ve organlarda çalışmaya başladılar bile. Sırada bunun saç üzerinde uygulanması var. Ekibim ve ben, medikal misafirlerimizde kök hücre ile yakaladığımız başarılı çalışmaların sunumunu Chicago'daki konferansta gerçekleştirdik. Sonuçlar gerçekten de heyecan verici!

Kongrede en çok konuşulan üçüncü konu ise Türkiye'de sadece kliniğimizde uygulanan Icegraft yöntemi oldu. Son üç senedir başarı ile medikal misafirlerimizin saç nakli işlemlerinde gerçekleştirdiğimiz uygulama ile tek tek toplanan kökleri verici alandan çıkardıktan sonra Icegraft solüsyonunda bekletiyoruz. Bu sayede ense bölgesinden alınan saçlar uzun süre vücudun dışında canlı kalmayı, dolayısı ile de ekildikleri yeni yerlerinde verimli bir şekilde büyümeyi başarıyorlar. Tabii ki bu şekilde saç ekimi girişiminin sonucu da çok daha doğal, sık ve çıkan saçlar da daha kaliteli oluyor.

IceGraft solüsyonu tıpta organ naklinde kullanılan hücre, doku ve organların vücut dışında da herhangi bir kayıp olmadan yaşamasını sağlayan bir karışım. Bu solüsyon ile ekim yapılan saçların hücre ve doku kaybı önleniyor. Bunun yanı sıra IceGraft, sağlıklı hücrelere saldıran serbest radikalleri temizliyor, pH değerini düzenliyor, geçişim desteği veriyor ve düşük derecede hücre içi iyon yoğunluğunun dengesini koruyan maddeler barındırıyor. Solüsyon iki kuvvetli antioksidan, glütasyon ve sentetik vitamin E benzeri madde içeriyor. Optimize edilmiş bu karışım ile moleküler hücreler soğutma ve ısıtma işlemine olumlu cevap vererek, nakil yapılacak graftlerin canlılığını koruyor. Saç köklerine serumsuz ve proteinsiz hipoalerjenik bir özellik kazandırıyor.

Iceg raft dışında konuşulan konulardan bir diğeri ise etik standartlardı. Yıllardır en çok önemsediğim konu, kliniğimize başvuran özellikle genç hastalarımızın saç sorunlarının doğru bir şekilde yönetilmesi oldu. O nedenle de her bir medikal misafirimizin doğru tıbbi cevapları bulabilmesi ve hayatını güvenle, buna göre planlayabilmesi için tüm muayenelerimizi ameliyat satmak isteyen satıcılarla değil sadece hekimlerimiz gerçekleştiriyor. Ben de 22 yıldır her gün, ilk günkü gibi, hastalarımın aynadaki mutluluğu yakalaması için verdiğim yemini hep aklımda tutarak çalışmaya devam ediyorum. Bu alanda yeni görev yapmaya başlayan tüm genç doktorlarımızın da, aynen kongrede konuşulduğu gibi bu yolda ilerlemelerini diliyorum.

Sağlıkla kalın,

Dr. Melike Külahçı

Advertorial Haberler Advertorial Sondakika Advertorial Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title