Haberler

Dünya Mülteciler Günü'nde açıklanan korkunç gerçek…

Güncelleme:

Birleşmiş Milletlerin "Dünya Mülteciler Günü" raporuna göre, geçen yıl dünyada 65,3 milyon kişinin savaşlar, açlık ve yoksulluk gibi nedenlerden dolayı evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirlendi.

Aynı rapora göre bir başka ülkeye sığınmak için başvuranların sayısı her geçen gün artarken, en fazla başvurunun Suriyeli mülteciler tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Ortadoğu'dan gidenler genelde Avrupa'yı tercih ederken, Meksika ve Orta Amerika'da mafya ve uyuşturucu savaşlarından kaçanların ise ABD'ye sığındıkları saptandı. Sığınma talebinde bulunan mültecilerden üç kişiden birinin Suriyeli olduğu belirlenirken, dünyada ki mülteci nüfusunun 2,5 milyonunu ağırlayan Türkiye'nin en fazla mülteciye kapısını açan ülke olduğu tespit edildi. Türkiye'yi Lübnan ve Pakistan'ın takip ettiği belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress'in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre son bir yılda mültecilerle alakalı yazılı basında 80 binden fazla haber çıkarken, Suriyeli mülteciler hakkında da 18 bin 801 haber yayınlandığı belirlendi. Mülteci sorunlarına dikkat çekmek için ilan edilen "Dünya Mülteciler Günü" ile ilgili ise yazılı basına 500'ü aşkın haber yansıdığı tespit edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orta Amerika Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title