Haberler

Dünya Mirası Troia'nın Kalbine Hançer

Çanakkale merkez ilçeye bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içinde 5 bin yıllık geçmişe ışık tutan Troia Antik Kenti'nin ortasına, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dikilen paratoner, tarihi dokuda görüntü kirliliğine neden oldu.

Çanakkale merkez ilçeye bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içinde 5 bin yıllık geçmişe ışık tutan Troia Antik Kenti'nin ortasına, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dikilen paratoner, tarihi dokuda görüntü kirliliğine neden oldu.

Başta Çin, Kore ve Japon olmak üzere Asya ülkelerinden her yıl gelen yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Troia Antik Kenti'nde, son dönemde yapılan yenileme çalışmaları dikkat çekti. Modern görünümlü giriş kapısı ve iç kısmında yere kaplanan granit taşlarla antik kent yeni bir görünüme kavuştu.

Ancak bu manzara, 5 bin yıllık antik kentin doğal görünümüyle çelişti. Granit taş kaplanan zeminin altında kalıntılar olabileceği ileri sürüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yapılan yenileme çalışmaları kapsamında ziyaretçilerin yıldırım düşmesi tehlikesine karşı korunmak amacıyla antik kente bir de paratoner dikildi. Ancak, paratonerin antik kentin ortasına, hem de 5 bin yıllık meclis binasının üzerine dikilmesi görüntü kirlliğine neden oldu. Ayrıca paratoner için altında kalıntılar olan zemine beton dökülüp, etrafı yeşil renkli tel örgüyle çevrildi. Bazı ziyaretçiler antik kenteki yenileme çalışmalarına tepki gösterip, paratonerin yerinin değiştirilmesini istedi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Çanakkale Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title