Haberler

Dünya Metroloji Günü

Kırklareli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Dünya Metroloji Günü dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi'nde öğrencilere yönelik düzenlenen toplantıda, ölçü ve tartı aletleri hakkında bilgiler verildi.

Ölçü Ayar memuru Savaş Erden, burada yaptığı konuşmada, metrolojinin toplumun tüm kesimleri tarafından en çok ihtiyaç duyulan bilim dallarından birisi olduğunu belirtti.

Metrolojinin ölçüm bilimi anlamına geldiğini anımsatan Erden, ticaretin gelişmesiyle ülkeler arasında farklı ölçüm birimlerinde yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla metroloji biliminin uygulandığını söyledi.

Metrolojinin insan yaşamının her alanında olduğunu ifade eden Erden, şöyle konuştu:

"Yıllar içerisinde ticaretin insan hayatında daha fazla yer almasıyla birlikte ülkeler arası ilişkiler de artmaya başlamış ve ülkeler arası farklı ölçüm birimleri ve yöntemleri kullanılmasından dolayı ticarette büyük sorunlar yaşandı. Özellikle ağırlık ve uzunluk birimlerini karşılaştıracak, bu konuda birlik sağlayacak bir ölçme sistemine ihtiyaç duyulması ile metroloji birimi ortaya çıktı. Bu gün artık her evde bir elektrik sayacı, su sayacı, bir gaz sayacı bulunmaktadır. Hepsi birer metroloji aletidir."

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title