Haberler

Dünya Menderes'te Buluştu

Uluslararası Öğrenciler Akademisi’ni başarıyla tamamlayan 58 ülkeden 117 öğrenci Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen gecede sertifikalarına aldı.

Uluslararası Öğrenciler Akademisi'ni başarıyla tamamlayan 58 ülkeden 117 öğrenci Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen gecede sertifikalarına aldı. Gecede konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, etkinliğin Menderes'te geleneksel hale geleceğini söyledi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilen " Uluslararası Öğrenciler Akademisi"ni başarıyla tamamlayan yabancı öğrenciler için Menderes Belediyesi tarafından özel bir gece düzenlendi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nınTürkiye Yazarlar Birliğiyle birlikte düzenlediği veİzmir'de 19 Mart-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nin kapanış etkinliği Menderes'te gerçekleşti.Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun ev sahipliğinde düzenlenen geceye, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Uluslararası Öğrenci Akademesi Sorumlusu Celal Fedai, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları İzmir Koordinasyonu Doktor Fırat Yaldız, Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi Başkanı Harun Özdemir, Rodos-İstanköy 12 Adalar Derneği Başkanı Mustafa Kaymakçı ve akademisyenler katılım gösterdi.

Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalayan ve Türkçe'yi öğrenen 58 ülkeden 117 öğrencinin katılım gösterdiği etkinlik gala yemeği ile başladı. Maci's Restoran'da düzenlenen yemekte renkli görüntüler oluştu. Gala yemeğinin ardından Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Sanat Merkezi'nde sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek," . Bizler, dünyanın her yerine ait olan kültürel değerleri tarih boyunca sevmiş bir milletin evlatlarıyız. Bugün de aynı sevgiyle misafir öğrencilerimizi kucaklamaktan mutluluk duyuyoruz. Büyüyen, küresel güç olma yolunda emin bir şekilde ilerleyen ülkemiz tarihinin kendine vermiş olduğu sorumlulukla uluslararası öğrencileri sahiplenmiş, sizleri tüm samimiyetiyle kucaklamıştır. İnanıyoruz ki sizler de Türkiye'nin tüm dünyada 'Gönül Elçileri' olacaksınız. Sizler özellikle almış olduğunuz 'Güzel Sanatlar ve Sivil Toplum Çalışmaları' derslerinizle bulunduğunuz ülkelerde etkin bireyler olacaksınız. Edebiyat, ekonomi ve siyaset dersleriyle bulunduğunuz ülkelerde uzmanlık alanlarınızla yön vereceksiniz. Bu kapsamda dünyanın dört bir yanından ülkemize gelerek eğitimlerini sürdüren kardeşlerimizi Menderes'te ağırlamak bizi gururlandırdı. Bu gururu gelecek yıllara taşımak için etkinliğin Menderes'te geleneksel hale gelmesi bizi sevindirecek" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şube Başkanı Harun Özdemir de etkinliğin önemine değinerek, "Yaptığımız çalışmalar dünyanın Türkiye ile Türkiye'nin de dünya ile buluşma faaliyetleridir. Biz birlik olarak bu projenin Türkiye ve dünyaya neler katabileceğini uzun toplantılar sonunda kitaba dönüştürdük. Bu kitabı da bir ay içerisinde yayınlamayı düşünüyoruz. Onun için sadece dinleyici olarak bile bu toplantılara katılmak çok büyük bir zenginlik. Projenin mimarlarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları İzmir Koordinatörü Doktor Fırat Yaldız ise, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun " Etkinlik Menderes'te geleneksel hale gelsin" teklifine teşekkür ederek, "Sayın başkanın gösterdiği yakın ilgi bizi memnun etti.Kendisinin bize yaptığı teklif için onur duyduk ve minnettarız. Türkiye uluslararası eğitim için ilk adres olmaya, cazibe merkezi olmaya başladı. Dolayısıyla akademik ve mesleki rehberliğin ötesinde sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem vermemiz büyük bir ihtiyaç. Yapmak istediğimiz öğrencilerin sadece bizi tanıması değil. Onları da tanımak istiyoruz. Kültürlerarası etkileşimi sağlamak istiyoruz" dedi. Uluslararası Öğrenci Akademisi Sorumlusu Celal Fedai de etkinliğe ev sahipliği yapan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından akademiyi başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. 9 farklı dilden Türkçe'ye çevrilen "Her Boydan" dergisi de geceye katılanlara dağıtıldı. Öğrencilere başkan Soylu tarafından Boncukköy'de yapılan süs eşyalar da hediye edildi. Gece öğrencilerin kendi dillerinde ve Türkçe olarak seslendirdikleri şiir dinletisi ve şarkılarla sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Soylu Menderes Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title