Haberler

"Dünya Medeniyetler Kraliçesi" Yarışmasının İptal Edilmesi

Diyarbakır'da iptal edilen "Dünya Medeniyetleri Kraliçesi" yarışmasının adayları kentten ayrıldı.

Diyarbakır'da iptal edilen "Dünya Medeniyetleri Kraliçesi" yarışmasının adayları kentten ayrıldı.

Kentte 7 Nisan'da yapılması planlanan yarışmaya katılmak için farklı ülkelerden gelen adaylar, yarışmanın iptal olduğunun açıklanmasının ardından ülkelerine dönmek için kaldıkları otelden ayrılarak uçakla İstanbul ve Ankara'ya gitti.

Yarışmanın onursal başkanı Süha Özgermi, Diyarbakır Havaalanı'nda gazetecilerin sorusu üzerine, "Fevkalade meşhur bir şarkı vardır, 'Yaslı gittim şen geldim.' Biz de şen geldik, yaslı gidiyoruz" dedi.

Özgermi, her şeyin çok güzel geçtiğini, hala Diyarbakır'a aşklarının çok büyük olduğunu vurgulayarak, "Tüm Diyarbakırlıları çok seviyorum. Ne zaman çağırsalar yine gelirim. Tahsis edilecek yerleri olmadıktan sonra ne yapabiliriz- Ancak bu kadar olabilir. Kalbimizi burada bırakıp dönüyoruz. Güzeller çok üzgünler, çünkü burayı çok sevdiler" diye konuştu.

Türkiye'yi temsil eden Hazal Ecer ise ne olduğunu kendilerinin de tam olarak bilmediğini, yarışmanın "Kutlu Doğum Haftası"na denk gelmesi nedeniyle bazı anlaşmazlıkların olabileceğini söyledi.

Yarışmanın iptal edildiğini, tehdit almadıklarını ifade eden Ecer, 2 gündür otelden çıkamadıklarını, güvenlik güçlerinin eşliğinde hareket ettiklerini belirterek, "Otelin içine girme gibi bir durum oldu mu bilmiyorum- Her şeyi bizden uzak tutmaya çalıştılar. Yolda gelirken afişlerin üzerinde çarpı işaretleri gördük. Tehdit alan insanlar biz değiliz ama mağdur olanlar biziz. Sanırım tehditler otel sahiplerine kadar ulaşmış. Oteli de terk etmek zorunda kaldık" dedi.

Ecer, Türkiye'yi temsil eden biri olarak misafirlere karşı çok mahcup olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Açıklayabilecek doğru dürüst mantıklı bir sebebimiz de yok açıkçası. Herkes çok buruk. Yarışmanın olmasını istiyorduk. Yarışma iptal oldu. Hepimiz çok üzgünüz. Bütün arkadaşlarım adına bunu söyleyebilirim. Arkadaşlara mantıklı herhangi bir açıklama bulamadık. İşte dini bir sürecin içinde bulunduğumuzu açıklamaya çalıştık. O yüzden yarışmanın iptal olması gerektiğini söyledik. Aldığımız tehditlerin üzerine, hepsi bir şeylerin farkındaydı. Kimseyi kandırmaya gerek yok. Bu yaşadığımız üzücü durum. Onların ülkelerinde de çok büyük haberlere ve olaylara yol açtı. Mahcup ola ola onlara açıklamak durumda kaldık."

Öte yandan, yarışmacıların havaalanına gidişi sırasında polis önlem aldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title