Haberler

Dünya Markası Tüvasaş'ın Yönetim Kurulunda Sadece Bir Kişi Kaldı

Türk Ulaşım Sen Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan 8 Mayıs tarihinden bu yana TÜVASAŞ'a Yönetim Kurulu Üyesi atanmamasını eleştirdi.

Türk Ulaşım Sen Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan 8 Mayıs tarihinden bu yana TÜVASAŞ'a Yönetim Kurulu Üyesi atanmamasını eleştirdi. TÜVASAŞ'ın gerek Türkiye'de gerekse dünyada bir marka olduğunu kaydeden Kalkan 5 kişiden oluşması gereken Yönetim Kurulunun 10 Eylül'de istifa eden son üyesi ile Yönetim Kurulu'nda sadece bir kişinin kaldığına dikkat çekti.

Kalkan yaptığı açıklamada, "Sakarya'mızın Türkiye ve Dünyada marka ismi olan TÜVASAŞ'a 8 Mayıs'tan beri yönetim kurulu üyesi atanmıyor. Bununla beraber 10 Eylül tarihinde son yönetim kurulu üyesi de ayrılmış 5 kişiden oluşması gereken yönetim kurulu üye sayısı bire düşmüştür. Artık TÜVASAŞ'da şirketle ilgili karar alabilmek mümkün olmaktan tamamen çıkmıştır. 233 sayılı KHK'ye göre yönetim kurulunun yetkisi dahilinde olan kurumumuzun karlı verimli politikalar belirlemesi, uzun vadeli çalışma programı, bilanço, yıllık program, faaliyet raporu onayı, bağlı ortaklıklar arası koordinasyon kararları almak, personel ile ilgili tasarruflar, personel alımı ve onlarca büyük ihale dosyası beklemektedir. Bu durum TÜVASAŞ'ın elini kolunu bağlamıştır" dedi.

1 Ocak tarihinde çıkan yeni demiryolu kanunu, açılan hızlı tren ihaleleri ve ulaştırma şuralarının yapıldığı bir ortamda Sakarya ekonomisine ayda 6 milyon TL gibi katkısı olan TÜVASAŞ'ı yönetilemez hale getirilmesini art niyetli ve maksatlı bir yaklaşım olarak gördüklerini ifade eden Kalkan şunları söyledi: "Bu konuda Sayın Genel Müdürümüz başta olmak üzere Türk Ulaşım Sendikası olarak Genel Merkez düzeyinde aylardır çaba sarf edilmektedir. TÜVASAŞ'ı karar alamaz durumda bırakılarak raylı taşıtlar piyasasında saf dışı bırakılmak mı isteniyor? Şehrimizin siyasilerini bu konuda göreve çağırıyor bu sorunun çözümünde çaba sarf etmelerini bekliyoruz. TÜVASAŞ konusunda da girişimleri varsa da bunları kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Sakarya Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title