Haberler

Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası

Kızlarda Türkiye'yi temsil eden Üsküdar Doğa Koleji, final maçındaki rakibi Slovenya'yı 22 20 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nın final maçında kızlarda Türkiye'yi temsil eden Üsküdar Doğa Koleji, rakibi Slovenya'yı 22-20 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Trabzon'da, Türkiye Okul Sporları Federasyonu ve Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından 22'ncisi düzenlenen Dünya Hentbol Şampiyonası'nın kız takımları arasındaki final maçı, Hayri Gür Spor Salonu'nda Türkiye ve Slovenya temsilcileri arasında yapıldı.

Karşılaşmaya istekli başlayan Türk sporcular, şampiyonanın favorisi olarak gösterilen Slovenya karşısında başa baş mücadele sergiledi. Maçın ilk yarısından 8-11 mağlup ayrılan Üsküdar Doğa Koleji, ikinci yarıda gösterdiği performansla maçı 22-20 kazanmayı başardı.

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan sporcular, başarılarını teknik heyet ve taraftarla yaşadı. Maçı izleyen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da sporcuları tebrik etti.

Şampiyonanın ilk tur maçlarında Çek Cumhuriyeti ve Fransa'yı farklı şekilde mağlup eden Üsküdar Doğa Koleji, çeyrek finalde Holllanda, yarı finalde de Danimarka'yı eleyerek finalde Slovenya ile karşılaşmaya hak kazanmıştı.

Sporcular, bugün düzenlenecek olan ödül töreniyle kupa ve madalyalarını alacak. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Doğa Koleji Slovenya Türkiye Üsküdar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title