Haberler

Dünya Liderleri Davos Yerine Çayeli'ne Gelecek

Parti seçim bürosunun açılışında dünya liderlerinden okuduğu mesajlarla bir anda ülke gündemine oturan Saadet Partisi Çayeli Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çiftçi, bu sefer de gölge oyunu ile kara mizah yaparak rakiplerine göndermelerde bulundu.

Parti seçim bürosunun açılışında dünya liderlerinden okuduğu mesajlarla bir anda ülke gündemine oturan Saadet Partisi Çayeli Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çiftçi, bu sefer de gölge oyunu ile kara mizah yaparak rakiplerine göndermelerde bulundu.

Partisinin seçim bürosu açılışında Amerika Başkanı Hüseyin Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başkanı Angelina Merkel, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan okuduğu mesajlarla sosyal medyada fenomen haline gelen ve ülkede bir anda gündem olan Saadet Partisi Çayeli Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çiftçi; bu seferde Türk kültürünün önemli bir öğesi olan gölge oyununun kahramanları Karagöz ve Hacivat ile kara mizah yaparak siyasi göndermelerde bulundu.

HAVAALANI GELECEK DÜNYA LİDERLERİ RİZE'YE GELECEK

Bir video paylaşım sitesinde "Gölge Adamlara Gölge Oyunuyla Cevap" ismi ile yayınladığı Karagöz ve Hacivat oyunu videolarında rakiplerine göndermeler yapan ve siyasi mesajlar veren İsmail Hakkı Çiftçi; gölge oyununda Hacivat'ın söylediği "Havaalanımız gelecek buraya bir çok dünya lideri gelecek. Buraya bir dünya lideri gelecek. 21 Mart'ta gelecek. Havaalanı müjdesi verecek" sözleri ile de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize gezisini işaret etti.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklama yapan İsmail Hakkı Çiftçi gerek açılış mesajlarında gerekse de yayınladıkları Karagöz, Hacivat videolarında birilerinin üzerinden siyaset yapıldığını anlatmaya çalıştıklarını belirterek "İlimizde adaylar kendi kişiliklerini ortaya koyamadan Başbakanın ve Bakanların arkasından siyaset yapıyorlar. Başbakanların üzerinden siyaset yapılmayacağını ortaya koymak için de kutlama mesajlarında ve Karagöz Hacivat videolarında kara mizah yaparak bu konuya dikkat çekmeye çalıştım" dedi.

ÇAYELİ'Nİ DAVOS YAPACAĞIM

Rize havaalanının yapılması halinde Rize'ye ve bütün ilçelere ulaşım yönünden çok katkı sağlayacağını ifade eden İsmail Hakkı Çiftçi; "Kamuoyunda gündem olan açılış mesajlarımızda vurgulamak istediğimiz bir diğer konu da Dünya liderlerinin ulaşım sorunu nedeni ile Rize'ye gelememeleridir. Oysa ilimizde bir havaalanı olmuş olsa Dünya liderlerinin mesajları değil, belki de kendileri ilimizde olacaktı. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan tüm Rize olarak isteğimiz 21 Mart'ta gerçekleştireceği Rize ziyaretinde hemşehrilerine hava alanı müjdesi vermesidir" dedi.

Erdoğan'ın Davos'ta yaptığı "one minute. Ben bir daha Davos'a gelmem arkadaş" çıkışına da değinen Çiftçi, "Bizde dünya lideri var, dünyaca meşhur bir kuru fasülye var, Davos'tan çok daha güzel bir ilimiz var. Nasrettin hocanın dediği gibi un var, şeker var ama helva nerede ? Eğer bize imkan verilirse Çayeli'ni Davos yaparak tüm dünya liderlerini; forumları ve toplantıları gerçekleştirmek için Çayeli'nde görebiliriz" diyerek mesajlarını okuduğu tüm dünya liderlerini Çayeli'ne kuru fasülye yemeye ve misafirleri olmaya davet etti.

Kara mizah üzerinden seçim kampanyası yürüten İsmail Hakkı Çiftçi'nin Karagöz ve Hacivat'tan sonra kullanacağı seçim propagandası yöntemi ise şimdiden merak konusu olmuş durumda. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Çayeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title