Haberler

    Dünya Kupası Ona Yaradı!

    Dünya Kupası ile birlikte beklentilerin kat kat üzerinde büyüme gösteren dev sitede yüzler gülüyor!

    Twitter, yavaşlamakta olan kullanıcı sayısı artışını, Dünya Kupası'na özel servisler ve ürünlerdeki ufak değişiklikler sayesinde hızlandırmış ve en yüksek kullanım oranına ulaşmış durumda.

    Firmanın hisse değerleri, aylık aktif kullanıcı sayısının beklenenden yüksek bir şekilde yüzde 24 oranında artmasının açıklanmasının ardından, yüzde 35 oranında yükseldi. Bu oran ise, firmanın bir gün içerisinde yaşadığı en yüksek değer artışı olma özelliğini taşıyor ve firmanın market değerini 7 milyar dolara yükseltmiş bulunuyor.

    Uzun bir süre, hakkında tahmin edilen her artış oranını aşmayı başarmış olan firma, bir süredir yavaşlayan bir büyüme durumu ile savaşmaktaydı. Şubat ayında yaşanan aşırı düşük miktardaki kullanıcı artışı ardından ise, pek çok yatırımcı firmadan ümidini neredeyse kesmiş idi.

    Bu anlık artışın öncesinde ise firma, sadece 2014 yılının başından beri market değerinde yüzde 40 gibi büyük bir düşüş yaşamıştı. Firmanın şimdi ihtiyacı olan şey ise, önümüzdeki birkaç çeyrek boyunca yaşadığı artışı devam ettirerek yatırımcıların güvenini bir kez daha kazanmak.

    Analistler, geçen zaman içerisinde firmanın yaşadığı düşüşün sadece bu "Dünya Kupası yükselişi" ile çözülemeyeceği düşüncesindeler. Söylenenlere göre, firmanın halen en azından bir çeyrek boyunca daha düzgün bir yükseliş göstermesi gerekiyor.

    Twitter'ın şu anki kullanıcı tabanı ise, 271 milyona çıkmış durumda. Ancak bu sayı, rakibi olan Facebook'un 1.3 milyarlık kullanıcı tabanı yanında çok da yüksek sayılmaz.

    Incoming Finance yöneticisi Anthony Noto, Twitter'ın "dünya üzerindeki en büyük takipçi miktarına" ulaşabileceğine inandığını söylemekte. Twitter'ın yöneticileri de, hizmetin aslında gözükenden çok daha büyük bir kullanıcı tabanına sahip olduğunu söylemekteler. Söylenene göre, var olan aylık 271 milyon kullanıcının dışında, yüz milyonlarca üye olmayan kişi siteyi takip ediyor.

    Bazı yatırımcılar da gözüken kullanıcı sayısının özellikle haberleri takip eden kişiler nedeni ile gerçeği yansıtmadığı düşüncesindeler. Başka bir yatırımcı grubu ise, var olan karmaşık formatın genel bir kabullenme durumunu uzaklaştırdığını düşünüyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Twitter Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title