Haberler

Dünya Kupası'nda Bilet Sahtekarlığı

Brezilya'da devam eden FIFA Dünya Kupası'nda, karaborsada astronomik rakamlarla bilet sattığı tespit edilen 100'den fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Globo Gazetesi'nin haberine göre, Dünya Kupası maçlarının başladığı geçen haftadan bu yana karşılaşmaların yapıldığı 12 kentin 9'unda gözaltına alınan kişilerin Şili, Kolombiya, Fransa, İngiltere, Kanada, Meksika, ABD, Almanya, Venezuela ve Japonya uyruklu olduğu belirtildi.

Sao Paolo'da maçların yapıldığı stadyumun çevresinde çok sayıda kişinin karaborsada yüksek fiyatlardan bilet sattığına AA muhabiri de tanık oldu.

Biletlerin bin 500 dolara kadar alıcı bulduğu kaydedildi. Milli takımlarını desteklemek için dünyanın birçok bölgesinden gelen taraftarlar ise bilet bulmakta zorluk yaşadıklarını aktardı.

Karaborsa bilet satışlarının artması üzerine açıklama yapan FIFA, yasal olarak biletlerin internet sitelerinden veya izin verilen satış ofislerinden alınması gerektiği çağrısında bulundu.

FIFA, yetkili olmayan yerlerden alınan biletlerle stadyumlara girilemeyeceğini de bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kolombiya Fransa Şili Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title