Haberler

    Dünya Kupası'nda 40 Yıl Sonra Türk Hakem

    2014 FIFA Dünya Kupası'nda 40 yıl sonra bir Türk hakem görev yapacak.

    2014 FIFA Dünya Kupası'nda 40 yıl sonra bir Türk hakem görev yapacak.

    FIFA'nın Brezilya'da yapılacak 2014 Dünya Kupası'nda görev verdiği hakem Cüneyt Çakır, 1974'teki Dünya Kupası'nda görev alan ilk Türk hakem Doğan Babacan'dan 40 yıl sonra bu kupada düdük çalacak.

    FIFA Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

    Çakır'ın kariyeri

    UEFA tarafından 2011 yılının haziran ayında en üst kategori olan 'Elit Kategori'ye yükseltilerek Avrupa'nın en iyi 23 hakemi arasında yer alan Cüneyt Çakır, hakemliğe 1994 yılında başladı. 2001 yılında Üst Klasman Hakem olarak Spor Toto Süper Lig'de düdük çalmaya başlayan Çakır, 2006'da FIFA kokartı taktı.

    2007'deki 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalan Çakır, 2009'daki 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası yarı final ve 2010 yılının nisan ayında UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final rövanş maçı yönetme başarısı gösterdi.

    Cüneyt Çakır ayrıca 2011'de Kolombiya'da yapılan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda görev aldı. Çakır, şampiyonada aralarında turnuvanın açılış maçı ve yarı final maçı da olmak üzere toplam 5 maçta düdük çaldı. Çakır, Türkiye'de geçen yıl yapılan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda da görev yaptı. Çakır her iki 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın da açılış maçını yönetme başarısı gösterdi.

    Avrupa Şampiyonası'nda da görev aldı

    Cüneyt Çakır, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev aldı ve bu turnuvada aralarında yarı finalin de olduğu 3 maç yönetti.

    2012 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da düdük çalan Çakır, turnuvanın finalini de yönetmişti.

    Cüneyt Çakır'ın kariyerinde UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nın yer aldığı 5 yarı final bulunuyor.

    FIFA'nın atamasıyla Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun hem UEFA Avrupa Şampiyonası hem de FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak ilk Türk hakemleri olurken, Duran ve Ongun FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak ilk yardımcı hakemler oldu.

    Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun, Dünya Kupası'na kadar olan süreçte şubat, mart-nisan ve haziran aylarında üç kampa katılarak turnuvaya hazırlanacak.

    Doğan Babacan 1974'de görev yapmıştı

    Dünya Kupaları tarihinde düdük çalan ilk Türk hakemi olan Doğan Babacan, 1974 Dünya Kupası'nda 3 maçta görev yapmıştı.

    Batı Almanya'da düzenlenen kupada 14 Haziran 1974 tarihinde Batı Almanya-Şili maçında orta hakem olarak görev yapan Babacan'ın Şilili futbolcu Carlos Caszely'e 67. dakikada gösterdiği kırmızı kart, dünya kupaları tarihinin ilk kırmızı kartı olarak tarihe geçti. Doğan Babacan, 19 Haziran'da Bulgaristan-Uruguay ve 26 Haziran'da da Brezilya-Doğu Almanya maçlarında yardımcı hakem olarak görev yaptı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Doğan Babacan Cüneyt Çakır Tarık Ongun Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title