Haberler

'Dünya Kulüpler Kupası Avrupa Şampiyonası' Bursa'da Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Dünya Shotokan Karate Birliği, Dünya Karate Birliği ve Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen 'Dünya Kulüpler Kupası Avrupa Şampiyonası', Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Dünya Shotokan Karate Birliği, Dünya Karate Birliği ve Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen 'Dünya Kulüpler Kupası Avrupa Şampiyonası', Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törenle başladı.

Ümitler ve gençler kategorilerinde müsabakaların yapıldığı turnuva, Bursa Mehter Takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Dünya ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Tanzanya Spor Bakanı Dr. Fenella Mukambara, Tanzanya Endüstri Bakan Yardımcısı Fudakamba Uzmani, İtalyan parlamenter Prof. Dr. Havel Aguero Angela, Bursaspor yönetim kurulu üyesi ve Büyükehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık katıldı. Federasyon Başkanı Esat Delihasan, organizasyon tarihi hakkında bilgi vererek, "Bu organizasyona 5 yıl önce Türkiye'de başladık. Geçen zamanda 45 ülke bu organizasyona katıldı, gittikçe de çoğalıyoruz. Birlik ve beraberlikle Türk Karatesi'nin dünya sporuna katkısını görüyoruz. Bu büyük organizasyona katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ediyor, sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ da Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak olimpiyatlarda Türk Bayrağı'nı dalgalandırıp, İstiklal Marşı'nı dinletmeyi hedeflediklerini belirterek, "Ülkemizi ve şehrimizi yurtiçinde ve yurtdışında en iyi şekilde temsil ediyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak iki önemli hedefimiz daha var, her hanede en az bir sporcu olması ve Bursa'dan olimpiyatlara katılarak madalya almaktır" şeklinde konuştu.

Tanzanya Spor Bakanı Dr. Fenella Mukambara da karateyi çok sevdiğini, sporun birlik ve beraberlik sağladığını belirterek, "Tüm sporculara, hakemlere, sporculara başarı diliyor, sporseverleri alkışlıyorum. Tüm sporseverleri ülkemize bekliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ve davetlilere plaket verildi.

Ayrıca, sosyal sorumluluk projesi kapsamında karate camiasından toplanan bağışlarla alınan 5 tekerlekli sandalye de ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Gösteri maçının ardından müsabakalar devam edildi. Şampiyonada yarın büyükler kategorisinde müsabakalar yapılacak. Final maçları sonunda da dereceye giren sporcu ve takımlara kupa ve madalyaları verilecek.

WSKU Dünya Shotokan Karate Kupası & 5.Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası, 30 ülkeden 1780 sporcunun katılımı ile Atatürk Spor Salonu'nda başladı. Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Filistin, Gürcistan, Hindistan, İran, Irak, Kosova, Kuveyt, Libya, Macaristan, Mısır, Özbekistan, Makedonya, Polonya, Romanya, Rusya, Tunus, İsveç, Ukrayna, Almanya ve İsviçre'den sporcuların katıldığı karşılaşmalar, kasım ayının ilk haftasında İspanya'da yapılacak dünya şampiyonasına hazırlık maksadı taşıyor.

Şampiyonaya Türkiye Karate Federasyonu milli takımı tam kadro katıldı. Milli kadroda Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nden Mustafa Yıldız ve Tolga Macar yer alıyor. Ana sponsorluğunu Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiği şampiyonaya, Bursa Valiliği ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü de katkı sağladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Bursaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title