Haberler

Depresyonun En İyi İlacı: Dünya Klasikleri!

Güncelleme:

Uzman Psikolog Gamze Eser, depresyon tedavisi için en basit yolun kitap okumak olduğunu vurguluyor.

Çocuklarımıza okuma alışkanlığını aşılamak oldukça önemlidir. Günümüzde teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak bilgiye hızlı erişim mümkündür. Bu durum sadece yetişkinleri değil çocuklarımızı da kitap okumaktan uzaklaştırmaktadır. Bütün uzmanların tartışmasız dile getirdiği "çocuklar bizim söylediklerimizi değil, yaptıklarımızı rol model alır" gerçeği göz önünde bulundurularak okuma alışkanlığı küçük yaşlarda aile ortamında kazandırılmalıdır.

''Okuyan bireylerin depresyona girme yüzdeleri çok daha düşüktür'' diyen Gamze Eser; Sıklıkla tatil ile kitap okuma arasında zamanlama bağlantısı kurulmaktadır, halbuki okumak gün içinde yoğunluğunuz sırasında beyninizi rahatlatmak için kısa molalar halinde yapılması gereken bir eylemdir.

Çocukluk döneminde kazanılan okuma alışkanlığı bireyin ergenlik dönemini daha rahat, bilinçli geçirmesine ve kendiyle barışık bir yetişkin olmasına yardımcı olacaktır.

Bilimsel olarak yeni bilgi edinmenin, belirli bir konu hakkında fikir sahibi olmanın insan psikolojisini olumlu yönde etkilediği kanıtlanmıştır. Okul öncesi dönemde çocuğun kullandığı ve öğrendiği kelime sayısı ile zeka gelişimi doğru orantılıdır. Teknolojiyi hayatımıza sadece sınırlı süreyle dahil etmemiz gerekmektedir. Uyku öncesi kitap okumanın, stres düzeyi düşük , kaliteli bir uyku geçirmenize yardımcı olduğu bilinmektedir.

Her Daim Güncelliğini Koruyan Mutlaka Okumanız Gereken 29 Dünya Klasiği Roman:

Charles Dickens - İki Şehrin Hikayesi

Victor Hugo - Notre Dame'ın Kamburu

Jane Austen - Aşk ve Gurur

Ivan Gonçarov - Oblomov

Lev Nikolayeviç Tolstoy - Diriliş

Ivan Turgenyev - Babalar ve Oğullar

Gustave Flaubert - Madam Bovary

Ernest Hemingway - Yaşlı Adam ve Deniz

Fyodor Mihailoviç Dostoyevski - Karamazov Kardeşler

Honore De Balzac - Vadideki Zambak

James Joyce - Dublinliler

Emile Zola - Germinal

Johann W. Geothe - Faust

Aleksandr Sergenyeviç Puşkin - Yüzbaşının Kızı

Maksim Gorki - Ana

Daniel Defoe- Robinson Crusoe

Erich Maria Remarque - Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Stendhal - Kırmızı ve Siyah

Jack London - Demir Ökçe

Herman Melville - MOBY DICK Beyaz Balina

John Steinbeck - Gazap Üzümleri

Nikolay Vasilyeviç Gogol - Ölü Canlar

Oscar Wilde - Dorian Gray'in Portresi

Alexadnre Dumas - Monte Cristo Kontu

Emily Bronte - Uğultulu Tepeler

Miguel De Cervantes Saavedra - Don Kişot

Umberto Eco - Gülün Adı

Robert Musil - Niteliksiz Adam

Anten Çehov - Hikayeler

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title