Haberler

Dünya Kadınlar Günü'nde 15 Temmuz Kadın Şehitleri Anıldı

Dünya Kadınlar Günü'nde 15 Temmuz kadın şehitleri anıldı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "15 Temmuz'da milletimizin böylesine zor günlerde nasıl kenetlendiğini kardın-erkek, yaşlı-genç demeden nasıl cesaretle kükrediğini tüm dünyaya gösterdik.

Dünya Kadınlar Günü'nde 15 Temmuz kadın şehitleri anıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

"15 Temmuz'da milletimizin böylesine zor günlerde nasıl kenetlendiğini kardın-erkek, yaşlı-genç demeden nasıl cesaretle kükrediğini tüm dünyaya gösterdik. Bu milletin kendi istikbaline sahip çıkmada gösterdiği kararlılığı gördük. Ne kadar milletle övünsek azdır"

ANKARA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz'da milletimizin böylesine zor günlerde nasıl kenetlendiğini kardın, erkek, yaşlı, genç demeden nasıl cesaretle kükrediğini tüm dünyaya gösterdik. Bu milletin kendi istikbaline sahip çıkmada gösterdiği kararlılığı gördük. Ne kadar milletle övünsek azdır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tören salonunda Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle şehitleri anma programı düzenlendi. Anma programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, TBMM İdari Amiri Salim Uslu, milletvekilleri katıldı. Halkların Demokratik Partisi kadın milletvekilleri programa katılmadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şunları kaydetti:

"Tüm şehitlerimizi huzurlarınızda rahmetle, minnetle anıyorum, onların bizlere emaneti olan ailelerine Allah'tan sabır diliyorum. Milletinin istikbali için ölümü göze alarak, darbecilere direnen ve bu esnada yaralanan tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz'da milletimizin böylesine zor günlerde nasıl kenetlendiğini kardın, erkek, yaşlı, genç demeden nasıl cesaretle kükrediğini tüm dünyaya gösterdik. Bu milletin kendi istikbaline sahip çıkmada gösterdiği kararlılığı gördük. Ne kadar milletle övünsek azdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla şahlanan milli iradenin darbecilerin planlarını bozduğunu ifade eden Kaya, "O gece alçak saldırıya direnişin kalelerinden biri olan siyasi ayrımların hepsini bir kenara bırakarak dimdik ayakta duna Türkiye büyük millet Meclisi bu milletin vakarına uygun bir davranış sergilemiştir. Milli mücadelede olduğu gibi, savunma karargahı olarak görev yapan Türkiye büyük millet meclisimiz tarihi bir sorumluluk üstlenerek hain planların püskürtülmesine destek olmuştur. 15 Temmuz bu milletin tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. 15 Temmuz ile birlikte tarihin akışını değiştiren pek çok olaya şahit olduk. Türkiye bu olayla birlikte varlığına kast edenleri çok daha yakından tanıma fırsatı buldu" diye konuştu.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, milli mücadele döneminden bahsederek, ilk meclisin açılması öncesinde yaşananların önemine işaret etti. Katırcıoğlu, "Kurtuluş Savaşı yıllarında fedakar milletimiz cephede, mermilerin, bombaların, cephe gerisinde ise imkansızlıkların karşısında çarpışırken ilk Meclisimiz nasıl açık kaldıysa darbe ve işgal girişiminde de sizler meydanlarda direnirken bizlerde milli iradenin ve bağımsızlığın sembolü olan meclisimizi açık tuttuk" ifadelerini kullandı.

Programa katılan ismi öğrenilemeyen bir kadın program esnasında baygınlık geçirdi. Bunun üzerine hemen sağlık görevlileri çağrıldı. Sağlık görevlileri gelene kadar da kadının yanındakiler müdahale ettiler. Bir süre sonra kendine gelen kadın TBMM'de bulunan revire götürüldü.

15 Temmuz gazileri yaşadıklarını anlattılar. 15 Temmuz akşamı Taksim meydanına çıkan Şerife Boz yaşadıklarını anlattı. Boz, Anayasa referandumunda 'evet' verilmesinin önemine işaret ederek, "Önümüzde bir referandum var. Rabbim inşallah hayırlısını nasip eder. Her 'evet' bir duadır diye düşünüyorum. Kuran'ım, ezanım, vatanım, bayrağım, milletim için, istiklal ve istikrar için 'evet'e var mısınız kardeşlerim? 'Evet' diyelim" şeklinde konuştu.

Şehit yakınları ve gaziler daha sonra Şeref Holünü ziyaret ettiler. (AUÖ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fatma Betül Sayan Kaya Türkiye Politika Güncel Haberler

title