Haberler

Dünya Kadınlar Günü

Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, "Biz kadınlar eşit, siyasal katılım istiyoruz."

Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, "Biz kadınlar eşit, siyasal katılım istiyoruz. Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz" dedi.

Dünya Kadınlar Günü, Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tekira AVM önünde toplanan 80 ilden gelen Türk Kadınlar Birliği üyesi yaklaşık 800 kadın, Tekirdağ Valilik Binası önüne kadar yürüdü. Atatürk Anıtı'na çelenk sunan kadınlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı söyledi.

Uğurman, törende yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Günü'nün, cinsiyet eşitsizliğine ve ayrımcılığa karşı, kadınların sosyal ve ekonomik sorunlarını haykırdığı, çözüm için birleşmenin zorunluluğunu vurguladığı bir gün olduğunu söyledi.

Bugünün, eşitlik ve haklar için mücadele eden kadının, toplumsal konumunun değerlendirildiği, sorunların tartışıldığı ve yeni çözümlerin belirlendiği uluslararası bir dayanışma günü olduğunu belirten Uğurman, "Toplumun diğer yarısını oluşturan kadınlar olarak her 8 Mart'ta, hayatın her alanında eşitlik isteklerimizin gecikilmeksizin hayata geçirilmesi mücadelemizi sürdüreceğimizi hep birlikte dile getiriyoruz" dedi.

Kadınları, bugün, dünden daha çok söz hakkı istediğini ifade eden Uğurman,

"Biz kadınlar eşit, siyasal katılım istiyoruz. Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Kısaca, toplumsal sorumlulukların paylaşımına talibiz ve erkeğimizle yan yana ve eşit konumda olmak istiyoruz. Demokrasi ile kadın haklarının iç içeliği inkar edilemez bir gerçektir. Çünkü demokrasi geliştikçe, kadın hakları genişleyecek ve yaygınlaşacak, kadın hakları geliştikçe demokrasi sağlam temellerine oturup kurumsallaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Resul Darama da Dünya Kadınlar Günü'nün, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması ve bu sorunlara çözüm aranması için bir zemin sağladığını ifade etti.

Törene, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi Başkanı Nural Ülker ile çok sayıda kadın katıldı.

Muhabir: Yavuz Karaduman

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title