Haberler

Dünya Kadın Konferansı'ndan Kışanak'a Dayanışma Mektubu

Güncelleme:

Dünya Kadın Konferansı Avrupa Koordinatörü Monika Gaertner-Engel, hakkında dava açılan Gültan Kışanak'a dayanışma mektubu gönderdi.

Dünya Kadın Konferansı Avrupa Koordinatörü Monika Gaertner-Engel, 8 Mart'ta yaptığı konuşma nedeniyle hakkında dava açılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'a dayanışma mektubu gönderdi. Mektupta, "Tüm kalbimle dayanışmamızı ifade etmek istiyorum. Dünya Kadınları olarak bizler, 8 Mart'ta Uluslararası Dünya Kadınlar günü mitinginde yapmış olduğunuz konuşmadan dolayı Diyarbakır Savcılığı tarafından 'terör örgütünün propagandasını yapmakla' suçlanmanızı şiddetli bir şekilde kınıyoruz." denildi.


Rojava'daki kadın özgürlüğü için de devasa bir anlam taşıyor

Mektupta şu ifadelere yer verildi: "Uluslararası Kadınlar Günü konuşmanızda kadınların adım adım özgürlüğe doğru yürüdüklerini ve bu yürüyüşün dünyadaki tüm devrimci kadınların mirası olarak görülebileceğini ifade ettiniz. Sizi suçlayarak, Rojava'da YPG'yle beraber savaş yürüten YPJ'li (Kadın Savunma Birlikleri) kadınlar ile dayanışmada kriminalize edilmektedir, İŞİD'e karşı en önemli güç olmasına rağmen. Bu suçlama, Türkiye'deki birçok devrimcinin ve özgürlük mücadelesi veren insanların tutuklanmasının yanı sıra Erdoğan tarafından durdurulan barış süreci ve Kürtlerin köy ve kentlerinin bombalanması ile aynı kapsamdadır. Ortadoğu bölgesinde hegemonik bir güç olma arzusu taşıyan Erdoğan ve Türkiye Hükümeti için Kürt Halkının özgürlük mücadelesinin yükselişi ve başarısı bir sorundur. Rojava'daki savaş kadınların özgürleştirilmesi için de devasa bir anlam taşımaktadır ve uluslararası dayanışma kazanmıştır.

Savaş özellikle kadınları etkiliyor


Nisan 2013'te Ankara'da (eski) Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) düzenlemiş olduğu Kadın Meclisinin 2. Kongresinde ilk karşılaştığımızda barış ilerlemesi ve Kürt sorununun barışçıl çözümünü selamlamıştınız. 'Bu dünyanın her yerinde olduğu gibi savaş özellikle kadınları etkilemektedir. Bir yandan savaşı durdurmak önemli ise, diğer tarafından daha fazla demokratik hak ve özgürlüğe yol açacak Kürt sorununun çözümü de önemlidir' dediniz. Son 30 yıl içerisinde Kürt kadınları çok şeyler yaptığını ve kadın özgürlüğü olan hedeflerine ulaşmaya kararlılar. Amed (Diyarbakır) Belediye Başkanı olarak 2. Dünya Kadınlar Konferansının hazırlığı için 2. Ortadoğu Konferansının öncüsüydünüz. Bu anlamda dünya kadın süreçlerinde bilinen bu suçlamaları protesto etmek istiyoruz ve 13–18 Mart 2016 tarihleri arasında Nepal'in Kathmandu kentinde gerçekleştirilecek 2. Dünya Kadınlar Konferansına sizi davet etmek istiyoruz. Dostane Selamlar/Monika Gaertner-Engel."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Rojava Kadın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title