Haberler

Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi

Türk Büro-Sen Eskişehir Şubesi Kadın Komisyonu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Türk Büro-Sen Eskişehir Şubesi Kadın Komisyonu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Türk Büro-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Arzu Yılmazalp, Türkiye'nin dünyada kadına seçme ve seçilme hakkını veren devletlerin başında geldiğini belirterek, "Türk kadını tarihimizin en eski dönemlerinden bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın millet ve devlet yapımızın odağında yer almış her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakarların en yücesini yapmıştır" dedi.

Türk Büro-Sen olarak kadınların başta siyaset olmak üzere hayatın her alanında daha çok rol almaları gerektiğine inandıklarını belirten Yılmazalp, şöyle devam etti:

"Sendikamızın her kademesinde aktif görev almaları konusunda çaba sarf ediyor ve destekliyoruz. Çağdaş demokratik ve laik bir Türk toplumunu ve çalışma hayatını hedefleyen sendikamız adına kadına şiddetin had safhaya ulaştığı bugünlerde kadın haklarının önemini bir kez daha dile getirmek istiyor, kadına karşı şiddet, ayrımcılık, fırsat eşitsizliği ve mobbing gibi sorunlarının olmadığı bir Türkiye dileğiyle, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve aynı zamanda Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümünü kutluyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadın Hakları Günü Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title