Haberler

Dünya Kadastro Zirvesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Dünya Kadastro Zirvesi" başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen  "Dünya Kadastro Zirvesi" başladı.

Haliç Kongre Merkezi'ndeki zirveye katılan davetliler, mehter takımının konseri ile karşılandı.

İstanbul Valisi Şahin, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, 4 günlük zirvenin çok verimli ve başarılı geçeceğini umduğunu söyledi.

Kadastronun üzerine bina edilen tapu meselesinin, hukukun temelini oluşturduğunu vurgulayan Vali Şahin, şunları söyledi:

"Tarihin derinliğine kadar uzanan kadastro işlemleri, aslında insanla eşyanın ilişkilerini düzenlemeyi amaçlamaktadır. Dolayısıyla eğer köyünüzde, şehrinizde, ülkenizde ya da dünyada huzur arıyor veya istiyorsanız öncelikle insanlar ile eşya arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi gerekir ve o düzeni muhafaza etmek için müesseseler oluşturmak zorundasınız. Kadastro işte tam da bu noktada önemli bir misyon üstlenmiştir. Bugün geldiğiniz noktada da insanların mülkiyetten, gayrimenkul mülkiyetinden kaynaklanan ihtilafları asgari seviyeye indirilmiştir. Bu bağlamda teknolojinin son halini kullanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüze de özellikle tebriklerimi sunmak istiyorum."

Türkiye'de, tüm tapu ve kadastro işlemlerinde teknolojinin en son halinin kullanıldığına dikkati çeken Şahin, bu teknolojiyle vatandaşların en iyi hizmeti almasının sağlandığını anlattı.

Türkiye, kadastroda önemli bir yerde

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk de sürdürülebilir kalkınmanın ancak iyi bir arazi kullanım planlaması ve yönetimiyle sağlanabileceğini belirterek, sürdürülebilir arazi politikalarının ise ancak doğru ve güncel kadastro bilgisine sahip olarak oluşturulabileceğini kaydetti.

Öztürk, bu kapsamda Türkiye'nin bu konudaki deneyimlerini ve birikimlerini uluslararası alanda daha fazla ülkeyle paylaşmak istediklerini vurgulayarak, Türkiye'nin kadastro konusunda önemli bir yere geldiğini ve bunu paylaşmak için hazır olduğunu belirtti.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney ise taşınmazlara ait bilgileri, devlet güvencesi altına almak ve hizmet vermek için müdürlüklerinin en üst teknolojiyi kullandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Vali Şahin'e, Osmanlı dönemine ait bir tapu örneği verdi.

Kadastro sergisi açıldı

Zirve kapsamında üç ayrı serginin de açılışı gerçekleştirildi. Asırlık belgelerin bulunduğu sergide, Fatih Sultan Mehmet'in ceylan derisi üzerine yazılmış 65 metre uzunluğundaki Ayasofya Vakfiyesi de yer alıyor.

Mustafa Kemal Atatürk'e ait tapu örnekleri, kız kardeşi Makbule Hanım'a mirasla geçen tapular ile Cumhuriyet dönemine ait ilginç kadastro çalışmaların da yer aldığı sergide, el yazması Kur'an-ı Kerim, 2. Abdülhamid'in şahsi tapuları, tarihi haritalar, tuğra ve mühürler ile bugün farklı ülke sınırlarında kalan Osmanlı coğrafyasına ait tapu ve haritalar da görülebilecek.

Küresel ölçekte ortak bir kadastro vizyonunun oluşturulabilmesi hedeflenen zirveye, 85 farklı ülkeden 3 bin uzman katılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Öztürk İstanbul Türkiye Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title