Haberler

Dünya İnsani Zirvesi'ne Doğru

Türk Kızılayı, Dünya İnsani Zirvesi'nde insani yardım alanındaki tecrübelerini anlatacak.

Türk Kızılayı, Dünya İnsani Zirvesi'nde insani yardım alanındaki tecrübelerini anlatacak.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi, Türkiye'nin ev sahipliğinde 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türk Kızılayı, zirve kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, mülteci soruna dikkati çekecek ve katılımcılara insani yardım alanındaki tecrübelerini aktaracak. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise başta Kızılhaç olmak üzere uluslararası insani yardım örgütlerinin başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacak.

"5 Kıtada 5 Çorba" etkinliği

Dünya İnsani Zirvesi'nde "5 Kıtada 5 Çorba" etkinliği düzenleyecek Kızılay, konuklara Türk mutfağından ezogelin ve ayran çorbasının yanı sıra yardım ettiği ve büyük felaket yaşayan ülkeler Suriye, Pakistan, Somali, Haiti, Endonezya, Filistin, Sudan ve Bosna'nın yerel çorbalarından ikram edecek.

İki öğünde günlük 2000 kişiye ulaşılması hedefleniyor.

İkram edilecek çorbaların ülkelere göre isimleri şöyle:

"Haiti'ye özgü tabak-sığır çorbası, Bosna usulü sebzeli tavuk çorbası, Somali usulü körili tavuk çorbası, Sudan usulü kırmızı mercimek çorbası, Filistin usulü frik çorbası, Suriye usulü kırmızı mercimek çorbası, Pakistan'ın limonlu ve otlu mercimek çorbası, Endonezya usulü tavuk çorbası."

Ayrıca zirvede öğlen ve akşam yemeklerinde sığınmacılara uygulanan menülerden oluşan yemekler de ikram edilecek.

Sanal gerçeklik teknolojisi ile deprem tatbikatı

Sanal Gerçeklik Projesi hazırlayan Türk Kızılayı, zirve katılımcılarına, sanal gerçeklik teknolojisi ile deprem tatbikatı eğitimi de verecek. En yeni sanal gerçeklik teknolojileri kullanılarak (HTC Vive) hazırlanan proje; kullanıcılara önce depremi hissedip, ardından binadan güvenli kaçışı sanal ortamda da olsa tecrübe etme imkanı sağlıyor. Proje, her yaştan kullanıcıyı doğal afetlere ve doğal afetler sonrası yapılması gereken adımlar konusunda eğitiyor.

Sanal gerçeklik teknolojisinin kullanımı öğrenme sürecini daha eğlenceli ve etkili kılıyor. Gerçek oda ortamıyla birebir örtüşecek şekilde tasarlanan deneyim, kullanıcının hem oldukça gerçekçi ve akılda kalıcı bilgiler öğrenmesini hem de gerektiğinde bu bilgilerin kolayca hatırlanmasını sağlıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Pakistan Somali Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title