Haberler

Dünya İnsani Zirvesi

Suriye, Lübnan, Gazze ve Batı Şeria'da 300'den fazla BM okulunun çatışmalardan etkilendiği bildirildi.

Suriye, Lübnan, Gazze ve Batı Şeria'da 300'den fazla BM okulunun çatışmalardan etkilendiği bildirildi.

Dünya İnsani Zirvesi kapsamında İstanbul'da bulunan BM Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), çatışma bölgelerinde zarar gören okullara ve aksayan eğitime ilişkin hazırladığı "Cephedeki Okullar" başlıklı son raporu açıkladı.

UNRWA Genel Komiseri Pierre Krahenbühl, düzenlediği basın toplantısında, BM okullarının yarısının son 5 yılda saldırıya uğradığını ya da kapandığını, aynı dönemde 300'den fazla BM okulunun çatışmalarda zarar gördüğünü söyledi.

Kuşatılan ya da zarar gören okulların genellikle Ortadoğu'daki krizler değerlendirilirken gözden kaçtığını ifade eden Krahenbühl, gençleri yaşama bağlayan en önemli unsur olan okulların top atışları, silahlı saldırılardan zarar gördüğüne ve kullanılamaz hale geldiğine dikkati çekti.

Krahlenbühl, Dünya İnsani Zirvesi boyunca uluslararası topluma, çatışma bölgelerindeki eğitim olanaklarının korunması çağrısında bulunacaklarını belirterek "Çatışma bölgelerini düşündüğümüzde, acil durum olarak kurbanlara gıda ve ilaç desteği vermek gelir. Ancak eğitim sağladığınızda, gençlerin geleceğine, bir toplumun istikrarı için temel ihtiyaçlarından birine yatırım yapıyorsunuz." dedi.

Raporda Suriye, Gazze, Lübnan ve Batı Şeria'daki okullara düzenlenen saldırıların endişe verici olduğunun vurgulandığını kaydeden Krahenbühl, bütün devletlere ve devlet olmayan taraflara, sivil yapılara, çocukların eğitim hakkına saygılı olmaları ve saldırmamaları çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Lübnan Suriye Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title