Haberler

Dünya İnsan Hakları Günü

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nin her yıl düzenlediği ''Haklar için Yaz'' kampanyasında bu yıl, Gezi Parkı olaylarında yaralandığı iddia edilen Hakan Yaman'ın konu edileceği bildirildi.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nin her yıl düzenlediği "Haklar için Yaz" kampanyasında bu yıl, Gezi Parkı olaylarında yaralandığı iddia edilen Hakan Yaman'ın konu edileceği bildirildi.

Atatürk Parkı'nda şube adına basın açıklaması yapan Güven Boğa, Hakan Yaman'ın, Gezi Parkı eylemlerinde evine giderken polisler tarafından darbedildiğini ileri sürdü.

Yaman'ın, Adli Tıp Kurumu'ndan, baş ve yüzünden yaralandığına dair rapor aldığını öne süren Boğa, şunları kaydetti:

"Uluslararası Af Örgütü olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında en büyük küresel etkinliklerimizden olan 'Haklar İçin Yaz' kampanyasında çalıştığımız vaka, polis tarafından dövülen Hakan Yaman. Türkiye Tabip Odası, olaylarda 8 binden fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Bizler insan hakları savunucusu olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, Hakan Yaman'a saldıranlar hakkında etkin, bağımsız ve tarafsız bir soruşturma yapılmasını güvence altına alma çağrısında bulunuyoruz. Bu ihlali gerçekleştiren polisler adalet önünde çıkarılmalı ve sorumlular cezalandırılmalı." - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title