Haberler

Dünya Hijyen Günü Dettol Öncülüğünde Kutlanıyor

ilandır
Güncelleme:

Dünya'da ilk kez 2011 yılında Türkiye'de kutlanmya başlanan 16 Ocak Dünya Hijyen Günü "hijyen elçileri" yetiştirmeye devam ediyor

2011 yılında Dettol Türkiye tarafından Avrupa Hijyen Konseyi ve Türk Pediatri Kurumu'nun katkılarıyla hayata geçirilen ve kısa sürede bilim adamları, hekimler, aileler ve medya mensuplarının desteğini allan Hijyen Günü, bu sene de daha sağlıklı bir yaşam için hijyenin önemini vurgulamak amacıyla çeşitli etkinliklerle değerlendiriliyor. Bugün yapılacak etkinlikler çerçevesinde, sosyal sorumluluk projelerine duyarlılığı bilinen Mustafa Sarıgül ve Türkiye'nin en sevilen ünlü annelerinden Demet Şener Kutluay da çocuklarla buluşarak Hijyen Günü'nde çocukların el yıkama konusunda bilinçlenmelerine destek veriyor.

Mikroplardan olabildiğince sterilize edilmiş bir hayatın en temel unsurunun aslında el yıkamak olduğuna dikkat çeken Dettol, çocuklara atölye çalışmalarıyla "Altı adımda el yıkama" yı öğretiyor.

El yıkamasında sadece sıklık değil aynı zamanda elimizi nasıl yıkadığımız da çok önemli bir faktördür. Bakteriler, doğru yıkanmadığı sürece ellerimizde barınmaya devam ederler. Doğru el yıkama, hem doğru materyallerin kullanılması hem de yıkarken izlediğimiz adımlarla alakalıdır. Suyun altında ne kadar ovalarsak ovalayalım, sıradan sabunlar ellerimizi bakterilerden arındırmaya yetmez, kirler görünse de bakteriler çıplak gözle görülemez. Bunun için Dettol doğru materyali sağlamakla kalmıyor, izlenecek adımları da etkinlikler çerçevesinde çocuklara aşılayarak hijyene ulaşmanın doğru yolunu keşfedebilmiş nesiller yetişmesine katkıda bulunuyor. Bunun için Dettol Türkiye 3 yıldır "16 Ocak Hijyen Günü, sevdiklerinizi doğru hijyen alışkanlıkları ile korumanızı başlatacağınız gün olsun" diyor, herkesin 16 Ocak Dünya Hijyen Günü kutlu olsun!

https://www.facebook.com/DettolTurkiye

https://mobile.twitter.com/DettolTurkiye

Demet Şener Kutluay Mustafa Sarıgül Türkiye Advertorial Haberler

title