Haberler

Dünya Halter Şampiyonu Nazmiye Uslu, Dünya Evine Girdi

Dünya halter şampiyonu Nazmiye Uslu, dünya evine girdi.

Dünya halter şampiyonu Nazmiye Uslu, dünya evine girdi. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Paralimpik Halter Dünya Şampiyonu Nazmiye Uslu, Adanalı aşkı Muhsin Muratlı ile evlenerek dünya evine girdi.

Aile yakınları, sevenleri ve yakın arkadaşlarının katıldığı sade bir düğün töreniyle evliliğe ilk adımı atan milli şampiyon halterci Nazmiye Uslu, "Çok farklı ve güzel duygular içerisindeyim. Bir süredir arkadaş olarak tanışıp konuştuğum Muhsin Muratlı ile kısa sürede yıldırım aşkıyla birbirimize aşık olduk. Bir süredir bugün için hazırlık yapıyorduk ancak düğün törenimiz ani gelişti. Hayat arkadaşım olarak seçtiğim ve kendisine aşık olduğum Muhsin'i çok seviyorum. Allah'ım utandırmasın" dedi.

Alkışlar arasında düğünün yapıldığı alana gelen Nazmiye ve Muhsin çiftçi ilk evlilik danslarını yaptı ardından milli şampiyon geline eşi düğün hediyesi olarak takılar taktı. Nikah töreninde mutlulukları gözlerinden okunan Nazmiye ve Muhsin şahitlerin huzurunda nikah memurunun sorusuna 'evet' diyerek attıkları ilk imzalarının ardından nikah evlilik cüzdanlarını alan çiçeği burnundaki çift yapılan düğün törenlerinde mutluluklarını sevenleriyle paylaşarak dünya evine girdiler.

1979 yılında Konya'nın Meram ilçesinde dünyaya gelen doğuştan kalça çıkığı hastası olan Nazmiye Uslu, 2004 yılında arkadaşı ve ailesinin desteği ile başladığı halter sporunda 2010 Yılında Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda 44 kiloda 110 kilo kaldırarak Türkiye rekoru, aynı yıl Malezya'da 42 kiloda 106 kiloda Dünya Şampiyonu, Pekin 2008 Paralimpik Yaz Oyunları'nda bayanlar halter 40 kiloda dördüncü, son olarak da 2012 yılında Londra'da düzenlenen Paralimpik Yaz Oyunları'nda 40 kiloda kaldırdığı 109 kilo ile hem dünya rekorunu kırarak altın madalya kazanmıştı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Muratlı Dörtyol Spor Haberler

500

Yorumlar (3)

DÖRTYOLLU:

Dünya Şampiyonunun düğününde neden kimse yok?

0
0
yanıtYanıtla
MERT:

Bir ömür boyu mutluluklar. . .

0
0
yanıtYanıtla
DÖRTYOLLU:

Allah mutlu etsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title