Haberler

Dünya Halter Şampiyonası'na Doğru

Halter Milli Takımları, Kazakistan'ın Almatı kentinde hazırlıklarını sürdürdü Bayan Milli Takım Teknik Direktörü Ünlü: "İki deneyimli sporcumuz Nurcan ve Sibel'in sergilediği performanslar ve davranışlar takıma olumlu yansıyor.

Kazakistan'ın Almatı kentinde, 8-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Halter Şampiyonası'nda mücadele edecek Erkek ve Bayan Türk Milli Takımları'nı hazırlıklarını sürdürdü.

Milli takımlar, teknik direktör ve antrenörler Talat Ünlü, Serap Ünlü, Yasin Arslan, Mehmet Yılmaz ve Erkan Kayır'ın yönetiminde, şampiyonanın yapılacağı Baluan Sholak Spor Salonu'nda 2 saat çalıştı.

Bayan Milli Takım Teknik Direktörü Talat Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın aynı zamanda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na puan verecek bir organizasyon olduğunu hatırlatarak, hazırlıklara Avrupa Şampiyonası öncesinde başladıklarını söyledi.

Ünlü, olimpiyatlar ve dünya şampiyonalarında madalyalar getiren ve aynı sıklette yarışan Sibel Özkan Konak ve Nurcan Taylan'dan madalya beklendiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkisi de kürsü için yarışacak. Genç sporcularımızın önünde birer örnek teşkil ediyorlar. İki deneyimli sporcumuz Nurcan ve Sibel'in sergilediği performanslar ve davranışlar takıma olumlu yansıyor. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Nurcan'ın şampiyonaya katılırken, 'Kürsüye çıkmak isterim ama önce ülkeme olan görevimi yerine getirmeliyim' demesi bizim için çok önemli."

Belinden rahatsızlığı bulunmasına rağmen Ayşegül Çoban'ın şampiyonaya katıldığını söyleyen Ünlü, "Ayşegül, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmayı çok istiyor. Bunun için 'Olimpiyat kotası alacaksak ve benim katkım olmalı' diyerek, hazırlandı. Bugün antrenmanda çok çok iyiydi. Uzun süredir yapmadığı koparmayı da yaptığı için çok sevinçli. Bizi de mutlu etti" diye konuştu.

Teknik Direktör Ünlü, diğer sporcuların da bugüne kadar yaptıkları en iyi dereceleri maksimuma çıkardığını dile getirerek, olimpiyat kotası için alınacak puanlarda, her sporcunun desteğinin altın değerinde olduğunu kaydetti.

Erkek Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmet Yılmaz ise sporcuların formlarına kavuşmaları için vakte ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Antrenmanlarda yapılan derecelerden daha üstünü beklemenin yanlış olacağını söyleyen Yılmaz, "Elimizdeki mevcut derecelerimizi yapmak bizim için yeterli olacaktır. Madalya şansı olan sporcumuz var. Diğer sporcularımız da alabilecekleri puanın en iyisini almaya çalışacaklar ki takıma puan getirebilsinler" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, bugün kafileye katıldı.

Müsabaka programı

Şampiyonada, 8 Kasım Cumartesi günü C kategorisinde podyuma çıkacak ilk sporcu 62 kiloda Emrah Aydın olacak.

9 Kasım Pazar:

Bayanlar:

48 kilo:  Sibel Özkan Konak ve Nurcan Taylan

Erkekler:

62 kilo: Bünyamin Sezer

69 kilo (C kategorisi). Gökhan Özenoğlu.

10 Kasım Pazartesi:

Bayanlar:

53 kilo: Ayşegül Çoban

12 Kasım Çarşamba:

Bayanlar:

63 kilo (C kategorisi):  Mehtap Kurnaz ve Eda Çakal

Erkekler:

85 kilo (C kategorisi): Semih Yağcı

13 Kasım Perşembe:

Bayanlar:

69 kilo (C kategorisi):  Assiya İpek ve Hatice Demirel

14 Kasım Cuma

Erkekler:

94 kilo ( B kategorisi): İbrahim Arat

105 kilo : Resul Elvan. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Sibel Özkan Talat Ünlü Kazakistan Almatı Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title