Haberler

Dünya Gençleri Adnan Menderes Üniversitesi'ne Veda Etti

Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl yedincisini düzenlediği “2016 Türkçe Yaz Okulu” programı, 25 Temmuz-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) üçüncü kez gerçekleştirildi.

Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl yedincisini düzenlediği "2016 Türkçe Yaz Okulu" programı, 25 Temmuz-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) üçüncü kez gerçekleştirildi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, program kapsamında ADÜ'de bulunan 10 farklı ülkeden 21 öğrenciyi senato salonunda ağırlayarak katılım belgelerini verdi. Türkçe Yaz Okulu programları, 4 kıtada, 37 ülkede, 45 merkezi ile faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsünde ve yurt dışındaki Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören, farklı ülkelerden gelen misafir öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. 46 ülkeden 540 öğrencinin katıldığı 2016 Türkçe Yaz Okulu programına bu yıl 20 üniversite ev sahipliği yaptı.

Misafirler, Türk Kültürünü yerinde öğrendi

Bir ay boyunca ADÜ Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezinde (ADÜ-TÖMER) hem Türkçe dersi alan hem de bulundukları şehir başta olmak üzere civardaki tarihi ve turistik alanları gezerek Türk kültürünü yerinde öğrenen misafirler, Rektörlük Senato Salonu'nda katılım belgelerini aldı. Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Aydın, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Yapıcı ve programda görevli öğretim elemanlarının katıldığı etkinlikte konuşan Prof. Dr. Cavit Bircan, kendilerini ADÜ'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını, Türkiye'nin kültür diplomasisi görevini üstlenen Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetlerini önemsediklerini ve kültür elçilerini ağırlamaya her zaman hazır olduklarını ifade etti. Bir aylık süreç ve yapılan etkinliklerle ilgili bilgi alan ve öğrencilerle birlikte hatıra pastasını kesen Prof. Dr. Cavit Bircan, misafir öğrencilerin her birine ayrı ayrı katılım belgelerini takdim etti.

"Türkçe Bayramı" ile Türkiye'ye veda edecekler

ADÜ'den ayrılan misafir öğrenciler, 2016 Türkçe Yaz Okulu programının kalan bir haftasında diğer 19 üniversitede yaz okulu programında öğrenim gören misafir öğrencilerle İstanbul'da bir araya gelerek 27 Ağustos'ta düzenlenecek "Türkçe Bayramı"na katıldıktan sonra Türkiye'ye veda edecek. Yabancı öğrenciler, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde hazırlanacak olan "İnsan ve Türkçe" temalı kapanış gösterisiyle dünyaya "Türkçe" barış, dostluk ve sevgi mesajları gönderecek. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Cavit Bircan Mustafa Ali Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title