Haberler

    Dünya Futbolunun Patronu FIFA Parayı Nereden Kazanıp, Nereye Harcıyor?

    Futbol dünyasını sarsan yolsuzluk skandalıyla birlikte, gözler FIFA'nın yönetim şekline ve para kaynaklarına çevrildi. Dünya futbolunun 'hükümeti' FIFA'nın merkezi İsviçre'in Zürih kentinde bulunuyor. 1904'te kurulan federasyonun ilk üyeleri Danimarka, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç ve İsviçre. İngiltere ise bu gruba bir yıl sonra dahil oldu.

    İngiltere'yi diğer ülkeler takip etti ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) 209 üyeye ulaştı. FIFA bu yapısıyla 193 üyeli BM'nin de önünde, Dünya'nın en büyük örgütü unvanına sahip.

    FIFA, yeryüzünün en popüler sporunu çok sıkı kurallarla yönetiyor. Tüm dünyada, taraftarından oyuncusuna ve kulüp yöneticisine kadar, yaklaşık 500 milyon kişinin futbolla ilgili olduğu sanılıyor.

    Kurumun temel misyonu bu oyunun evrenselliğini temin edip, kurallara uyulmasını sağlamak. Diğer yandan, bağımsız lig ve şampiyonların oryaya çıkmasına engel olmak.

    FIFA'nın organize ettiği etkinlikliklerin başında Dünya Kupası geliyor. Her dört yı

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 30 Mayıs 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Danimarka İsviçre Fransa Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title