Haberler

Dünya Fotoğraf Şöleni Ankara'da Gerçekleştirilecek

Güncelleme:

Dünyada fotoğrafın olimpiyatı olarak bilinen ve yüzlerce fotoğraf sanatçısı ile delegenin katıldığı Fotoğraf Şöleni ve FIAP Kongresi Ankara'da gerçekleştirilecek.

Dünyada fotoğrafın olimpiyatı olarak bilinen ve yüzlerce fotoğraf sanatçısı ile delegenin katıldığı Uluslararası Fotoğraf Şöleni ve 32'inci Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Kongresi Ankara'da gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından 1-7 Eylül tarihleri arasında Ankara ve Kapadokya'da gerçekleştirilecek 'Uluslararası Fotoğraf Şöleni ile 32'inci Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Kongresi (TFSF)' kapsamında tüm dünyadan 300'e yakın fotoğraf sanatçısı Başkent'te ağırlanacak. 2012 yılında Singapur'da düzenlenen fotoğraf şöleni ve kongresinde düzenlenen oylama sonucu FIAP 2014'ün Hindistan, Güney Kore, Norveç gibi aday ülkeler arasında ön plana çıkan Türkiye'de yapılması kararlaştırılmıştı. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Nevşehir Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ürgüp Belediyesi ve Göreme Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenecek organizasyonun resmi açılışı 2 Eylül Salı günü Ankara'da gerçekleştirilecek. FIAP Genel Kurul Toplantısı ile başlayacak olan programın ilk gününde katılımcılara Ankara'da tanıtım turları düzenlenecek ve Başkent'in önemli tarihi, turistik, kültürel ve sosyal mekanları rehber eşliğinde gezilerek, sanatçıların fotoğraf karelerinde yer almaları sağlanacak. Dünyanın dört bir tarafından Başkent'e gelecek olan fotoğraf sanatçıları daha sonra Nallıhan, Beypazarı ve Kapadokya'yı da gezerek bu bölgelerin tarihi ve turistik değerlerini fotoğraflama imkanı elde edecek.

83 ülkenin üye olduğu FIAP'ın 50'ye yakın da aday ülkesi bulunuyor. Bu ülkelerden iki temsilci ve fotoğraf sanatçıları düzenlenen şölene katılıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kapadokya Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title