Haberler

Dünya Felsefe Günü Etkinliklerle Kutlanacak

Her yıl kasım ayının üçüncü perşembe günü kutlanan Dünya Felsefe Günü, Aktiffelsefe şubelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Her yıl kasım ayının üçüncü perşembe günü kutlanan Dünya Felsefe Günü, Aktiffelsefe şubelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Aktiffelsefe'den yapılan açıklamada, felsefenin önemine dikkat çekildi. Açıklamada, birçok etkinliğin hazırlandığına yer verilirken, "Bizi birleştiren şeyler ayıranlardan daha fazla, diyor İskenderiyeli Hypatia. Günümüzde sık sık hatırlamaya ihtiyaç duyacağımız bu kelimeler bizi felsefenin anlamına bir kez daha yaklaştırıyor. 'Bilgeliğe duyulan aşk' anlamına gelen felsefe, çokluğun içindeki birliği ve bütünlüğü görme imkanı sağlıyor. İnsan olarak ne kadar farklı farklı olsak da aynı özden geldiğimizi bize hatırlatan bir araç gibi. İşte, amaçlarından biri de felsefenin ve insana dair erdemlerin günlük hayata uygulanması olan Aktiffelsefe de, Dünya Felsefe Günü'nde bu zamansız değerlerin hatırlanması için birçok farklı etkinlik hazırladı" denildi.

"FELSEFEYE İLGİ DUYANLAR SEMİNERE KATILABİLECEK"

Etkinliklerin tarihlerinin de açıklandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"21-22 Kasım Cumartesi Pazar günlerinde 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde iki gün boyunca tanıtım stantlarıyla bulunacak olan Eskişehir Şubesi gönüllüleri, standa gelenlere felsefeyle ve yaptıkları etkinliklerle ilgili bilgi verecekler. İki gün boyunca, Filozoflar Geçidi Sergisi, Erdemler Çarkı ve Bilgelik Şemsiyesi gibi etkinlikler de olacak. Aynı zamanda Dumlupınar Öğrenci Yurdu'nda 19 Kasım'da başlayacak olan Felsefe Atölyesi 1 ay sürecek ve Piri Reis, Farabi, Mimar Sinan, İbni Sina konular işlenecek. Felsefeye ilgi duyan, Aktiffelsefe'nin faaliyetlerini merak eden ve tanışmak isteyenler ayrıca 26 Ekim Perşembe günü saat 18.30'da gerçekleşecek Felsefe ve Psikoloji Seminerleri tanıtımına katılabilecekler." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dumlupınar Piri Reis Eskişehir 19 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title