Haberler

Dünya Engelliler Günü'nde "Engelsiz Yaşam" Ödülleri...

* Engelsiz Yaşam Fuarı'nda (EYFA), Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği'nce düzenlenen 'Küresel Sosyal Farkındalık Ödülleri' verildi.

* Engelsiz Yaşam Fuarı'nda (EYFA), Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği'nce düzenlenen 'Küresel Sosyal Farkındalık Ödülleri' verildi.

Metin Şentürk, Zara, Ercan Saatçi ve Engin Altan Düzyatan'ın da katıldığı törende, engellilerin yaşamını kolaylaştıran 30 kurum ve kişiye ödül verildi.

Zara, İşitme Engelliler Orkestrası ile birlikte şarkı söyledi.

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Engelsiz Yaşam Fuarı'nda (EYFA), Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği'nce düzenlenen 'Küresel Sosyal Farkındalık Ödülleri' verildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF) kapsamında gerçekleştirilen ödül törenine, Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği Başkanlığı'nı yapan şarkıcı Metin Şentürk ile Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, oyuncu Engin Altan Düzyatan, sanatçı Zara ve müzisyen ve spor yazarı Ercan Saatçi katıldı.

Törende, aralarında işitme engelli çocukların da bulunduğu Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası mini bir konser verdi. Konser sırasında Zara da orkestrayla birlikte şarkı söyledi.

Konser ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Konserin ardından, Metin Şentürk bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti ve şunları söyledi:

"Uzunca bir zamandır ulusal bir vakıf olan Dünya Engelliler Vakfı'nın başkanlığının yanı sıra aynı zamanda küresel örgüt olan Dünya Engelliler Birliği'nin de başkanlığını yürüterek, hassasiyetleri ülkemde ortaya koymaya çalışıyorum. Ülkede ve dünyada engelliler adına ve yararına yapılan bütün iyileştirmelere teşekkür etmek istiyorum. Bugün itibariyle altı çizilen bütün hassasiyetlerin bugünden sonra da dikkate şayan şekilde değerlendirilmesini diliyorum."

Şentürk'ün ardından, müzisyen ve spor yazarı Ercan Saatçi ise "Böyle farkındalık yaratan bir günde beraber olmak gerçekten gurur verici. Birlikte olabilmek, engelleri ortadan kaldırmak adına bir şeyler yapıyor olmak, elimizden geldiğince, çok gurur verici. Onun için çok mutluyum, burada engelli arkadaşlarımızla birlikte olmaktan" diye konuştu.

BİR ENGELLİDEN 'GÖREMİYORUZ' TEPKİSİ

Oyuncu Engin Altan Düzyatan ve Zara da törende birer konuşma yaptı. Düzyatan'ın konuşması sırasında, törenin yapıldığı alanın darlığı nedeniyle arkalarda kalan ve töreni göremediğini belirten tekerlekli sandalyeli bir engelli tepki gösterdi. Öfkeli engelli vatandaşı Metin Şentürk sakinleştirmeye çalıştı.

Konuşmalar sırasında ise işitme engelliler için işaret diliyle anlatım yapıldı.

"KAFAMIZDAKİ ENGELLERİ KALDIRALIM"

Ardından. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, beraberindeki Kartal Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Özgür Uğur ile bir açıklama yaptı.

Öz, yanındaki Uğur'u göstererek, "Bu, 'Kartal Belediye Başkanı engelliyi dövdü' denilen arkadaşım" dedi ve şunları kaydetti:

"7 yıla yakın bendedir, temas ettiğim zaman 'Başkanım' diye bana seslenir, benim dokunuşumda. Aramızda böyle bir temas varken, basın mensubu arkadaşlarımızın bir engelliyi dövüyor gibi afişe etmesi beni rahatsız etmedi ama tüm engellileri rahatsız etti. Kafamızdaki engelleri kaldıralım, kafamızdaki siyasi düşünceyi engellileri alet etmek üzere kullanmayalım. En büyük engel o."

Törende, 30 kurum ve kişiye engellilerin hayatını kolaylaştıran çalışmalarından dolayı ödül verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Engin Altan Düzyatan Metin Şentürk Zara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title