Haberler

Dünya Engelliler Günü

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, engellilerin yaşam koşullarını en iyi düzeye ulaştırmak ve haklarını korumak için her türlü adımı attıklarını kaydetti.

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, engellilerin yaşam koşullarını en iyi düzeye ulaştırmak ve haklarını korumak için her türlü adımı attıklarını kaydetti.

Milletvekili Tin, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engellilerin toplum içindeki varlığı ve haklarını kapsayan yasal düzenleme ile engellilere dönük pozitif ayrımcılık ilkesinin ilk defa AK Parti döneminde hayata geçirildiğini belirtti.

Engellilerin yaşam koşullarını en iyi düzeye ulaştırmak ve haklarını korumak için her türlü adımı attıklarını vurgulayan Tin, şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti olarak, toplumumuzda engellilerimize dönük bir zihin devrimi gerçekleştirdik. Engellilerimizin yaşamlarını daha kolay sürdürebilmeleri için devrim niteliğinde kararlar alıp hayata geçirdik. Engelli kardeşlerimize rehabilitasyon merkezlerinin ücretsiz hizmet vermelerini sağladık. Engellilerimizin kamuda istihdamı konusunda yasal düzenlemeler yaptık. Kamu kuruluşlarındaki engelli kamu personeli sayısını artırdık. Engelli çocuğu olan annelerimize erken emeklilik imkanı getirdik. Engelli çalıştıran işverenlerimize de prim teşviki sağladık. Engelli kardeşlerimiz için emeklilik süreçlerine dönük kolaylık içeren düzenlemeler yaptık ve engellilerimizin istemeleri halinde emekli maaşlarını da evlerinde elden teslim etme imkanı getirdik. Hayata geçirdiğimiz düzenlemeler ve attığımız tüm adımlar sayesinde engellilerimiz sosyal dışlanmışlık duygusundan uzaklaştırıldı."

Engellilere yönelik çalışan sivil toplum kuruluşlarının üstlendikleri görevin her türlü takdiri hak ettiğinin altını çizen Tin, "Biz engellerin bedende olmadığı ve her bireyin bir engelli adayı olduğu bilinciyle hareket ediyor, çalışmalarımızı da bu doğrultuda ortaya koyuyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Dünya Engelliler Günü AK Parti AK Parti Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title