Haberler

Dünya Engelliler Günü

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk hedeflerinin, engellilerin sosyal dışlanmışlık duygusundan kurtulduğu bir Türkiye olduğunu bildirdi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk hedeflerinin, engellilerin sosyal dışlanmışlık duygusundan kurtulduğu bir Türkiye olduğunu bildirdi.

Öztürk, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, AK Parti'nin engellileri toplumun dışına iten, eve hapseden ilkel anlayışı reddederek, onlar için pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdiğini kaydetti.

Engellilerin ihtiyaç ve taleplerini karşılamanın, sosyal devlet ilkesine bağlı hareket eden hükümetlerinin öncelikleri arasında bulunduğunu vurgulayan Öztürk, mesajda şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti olarak bu konuda öncelik verdiğimiz hususlar arasında yer alan, ihtiyacı olan tüm engelli çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmalarının önünü açtık. 'Engelliler Destek Projesi' ile engellilerimizin kendi projelerini hayata geçirmelerini sağladık. İlave olarak hükümetlerimiz döneminde bugüne değin binden fazla engelli öğretmenimiz bakanlık bünyesinde istihdam edildi. Bununla beraber kamuda engelli istihdamı 5 katına çıkartıldı."

Öztürk, engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı, engelli çalıştıran işverenlere de prim teşviki sağlandığını bildirdi.

Refah içinde bir ömür geçirmeleri adına engelli vatandaşlara kolay emeklilik yolunun açıldığını belirten Öztürk, "Arzu eden emeklilerimize maaşlarının evinde ödenmesi kolaylığı sağlandı. Hedefimiz engellilerin sosyal dışlanmışlık duygusundan kurtulduğu bir Türkiye'dir. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde Muğla'daki sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atacağız" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Nihat Öztürk Türkiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title