Haberler

Dünya Engelliler Günü

Mersin Valisi Çakacak: "Vatandaşlarımızın da engellilerin sorunlarına yönelik gösterecekleri duyarlılık ve onları toplumun kendine yeten bireyleri olma yönünde sağlayacakları imkan ve fırsatlar engellilere verilecek en büyük destektir"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel bir rehabilitasyon merkezinde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Nihat Sözmen Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü'ndeki etkinlikte, 6 yaşından 56 yaşına kadar birçok engelli sergiledikleri gösterilerle misafirleri karşıladı.

Etkinlikte engellilerin gösterileri karşısında Vali Çakacak ve İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar da duygulandı.

Çakacak, yaptığı konuşmada, engellilerin acınmaya değil, yeteneklerini ve kendilerini ortaya çıkaracak imkanların ve fırsatların sunulmasına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Her bireyin bir engeli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Çakacak, şöyle devam etti:

"Engelli vatandaşlarımızı kimseye muhtaç olamayacak şekilde devletimizin kucaklaması çok önemli. Vatandaşlarımızın da engellilerin sorunlarına yönelik gösterecekleri duyarlılık ve onları toplumun kendine yeten bireyleri olma yönünde sağlayacakları imkan ve fırsatlar engellilere verilecek en büyük destektir. Onların acınmaya değil, yeteneklerini ve kendilerini ortaya çıkaracak imkanların ve fırsatların sunulmasına ihtiyacı vardır."

Etkinlikte daha sonra Çakacak ve eşi Kevser Çakacak getirdikleri çeşitli hediyeleri engellilere dağıttı. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Özdemir Çakacak Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title