Haberler

Dünya Emzirme Haftası

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, anne sütüne doğumdan itibaren 2 yaşına kadar devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, anne sütüne doğumdan itibaren 2 yaşına kadar devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Demirbaş, Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerektiğini vurguladı.

İlk 6. aydan sonra ek besinlere başlanması gerektiğine dikkati çeken Demirbaş, bunun yanı sıra 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmesini önerdi.

Bebeklerde anne sütü verilmesinin ishal, solunum yolu enfeksiyonları ve yaşam boyu kronik hastalıkların görülme riskini azalttığını vurgulayan Demirbaş, şunları kaydetti:

"Yeni doğan bebek için anne sütünün yerini tutan başka bir besin yoktur. Doğumdan sonra kendinize gelir gelmez ilk yarım saatte emziriniz. Bebek ağladıkça emzirilmelidir. Bebek iyi emiyor, büyüme ve gelişmesi düzgün gidiyorsa 6 aya kadar hiçbir ek besin vermeyin. Bebek her ağladığında emzirilmelidir. Emzirme süresi çocuktan çocuğa 4 dakika ile 30 dakika arasında değişebilir. Bebekler genellikle memedeki sütün yarısını ilk 2 dakikada boşaltırlar. Kısa süre emip memeyi bırakan bebek zorlanmaz. Bu gibi bebekler sık sık emzirilmelidir. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de bebeklerin emzirilmesi konusunda bütün anneleri teşvik etmek amacıyla anne sütünün desteklenmesi, korunması ve özendirilmesine yönelik çalışmalarda yürütülmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title