Haberler

Dünya Ekonomisinin Kalbi İstanbul'da Atmaya Başlayacak

Güncelleme:

15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı ve 18. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nin, tanıtım toplantısı MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İslam dünyası liderlerinin katılımıyla düzenlenecek 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'nin ve 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı tanıtım toplanışında "IBF İş Forumumuz ve fuarımızın açılışıyla birlikte, dünya ekonomisinin kalbi İstanbul'da atmaya başlayacak" dedi.

'MÜSİAD Haftası Planlıyoruz'

Toplantıda konuşma yapan Genel Başkan Nail Olpak, 2 yılda bir düzenledikleri, bu defa ise, 24 Kasım Pazartesi sabahından, 30 Kasım Pazar akşamına kadar, bir MÜSİAD haftası şeklinde planladıkları etkinliklerle iş dünyasıyla birlikte olacaklarını söyledi. Asya'dan Avrupa'ya ve Amerika'ya, Ortadoğu'dan Afrika ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri'ne kadar uzanan bir coğrafyada yer alan 103 ülkeden gelecek 7 bin seçkin iş adamını 200 bin Türk iş adamıyla bir araya getireceklerini belirten Olpak, tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

'Bu yıl En Görkemlisini Gerçekleştiriyoruz'

MÜSİAD haftası ile eş zamanlı gerçekleşecek olan hem 4. Filistin İş Forumu (PBF) hem de 30. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantılarının bulunduğunu beyan eden Olpak, "Biliyorsunuz, IBF, İSEDAK'ın resmi İş Forumu'dur. Dolayısıyla, tabiri caizse, İstanbul, hatta tüm Türkiye ve bölgemiz, büyük bir şölene hazırlanıyor. Hamdolsun, bu yıl MÜSİAD Fuarları ve IBF İş Forumlarının en görkemlisini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.


'Dünya Ekonomisinin Kalbi İstanbul'da Atmaya Başlayacak'

IBF İş Forumumuz ve fuarın açılışıyla birlikte, dünya ekonomisinin kalbi İstanbul'da atmaya başlayacağını söyleyen Olpak, finans, teknoloji, ticaret, ikili iş görüşmeleri, ortaklıklar, anlaşmalar ile haftanın her günü ve her dakikasının dolu dolu geçeceğini vurguladı. Her köşesinde ayrı bir başarı hikayesi, her salonunda vizyon katan bir panel ve oturumun yer aldığını ifade eden Olpak, birbirinden ilginç iş alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin katıldığı bir program hazırladıkları bilgisini verdi.

'22 Ülkeden 80 Bakanı Ağırlayacağız'

Özellikle iş birliği yaptıkları 22 farklı ülkeden yaklaşık 80 bakanı İstanbul'da ağırlama fırsatı bulacaklarına işaret eden Olpak, şunları ifade etti:

"MÜSİAD Haftası olarak tanımladığımız önümüzdeki hafta başından itibaren konuklarımız Türkiye'ye gelmeye başlayacak. Misafirlerimize ülkemizde kaldıkları süre içinde en iyi şekilde ağırlamak, misafirperverliğimizi göstermek ve iş dünyamızla en iyi ilişkileri tesis etmek için hazırız. 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı ve 18. Uluslararası İş Formu 26 Kasım Çarşamba Günü başlayacak. Ancak, bizim etkinliklerimiz, Pazartesi öğleden itibaren başlayacak. Çünkü 24 Kasım Pazartesi öğleden sonra, IBF'in 30 ülkeden gelecek olan yönetim kurulu üyeleriyle toplantı gerçekleştirecek, IBF'in Bölgesel Etkinliklerini tartışıp, önerileri karara bağlayacağız. Akşamında ise, hem yönetim kurulu üyelerimizi, hem de PBF için gelen misafirlerimizi yemekte ağırlayacağız."

'63 Ülkede 159 Noktada Temsil Edilen Müsiad Temsilcileri Araya Gelecek'

MÜSİAD Başkanı Olpak, 25 Kasım Salı gününe önce, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan yaklaşık bin 800 Filistinli iş adamını bir araya getiren önemli bir etkinlikle, PBF'in açılış ve etkinlikleriyle başlayacaklarını dile getirerek, "Devamında, Türkiye'nin her noktasında, dünyada ise 63 ülkede 159 noktada temsil edilen MÜSİAD temsilcilerinin tümünü bir araya getireceğimiz, MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu'nun (DGİK) çalışmaları var. Her gün daha da genişleyen bağlantılarımız, büyük ailemiz ve faaliyetlerimizi ve gelecek planlamalarımızı masaya yatıracağımız çalışmalarımız, akşam yemeğiyle tamamlanacak" diye konuştu.

'Panellerde Önemli İsimler Yer alacak'

26 Kasım Çarşamba sabahı, MÜSİAD Fuarı ile eş zamanlı gerçekleşecek olan IBF Kongresi, IBF Başkanı ve MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar'ın açılış konuşmasıyla birlikte başlayacağını belirten Olpak, konuşmasına şu şeklide devam etti:

"Fuarımızın mottosu olan 'Dünya Değişebilir' temasının en güçlü ayaklarından biri olan alternatif finans arayışlarının konuşulduğu oturumlar, özellikle finans uzmanlarının ilgiyle takip edecekleri bir program olacak. Aynı konuda, 'İslam Ülkeleri'nde Fon Kaynaklarının Tahsisi', 'Yeni Nesil Finansman' başlıklı panellerde de önemli isimler söz alacak. Bu panellerin ülkemiz ekonomik hayatına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Ardından 18. IBF Kongresi kapanış oturumu gerçekleşecek. Fuarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz IBF'in bu yıl ki partner ülkesi, Uluslararası İş Forumu'nun temellerinin atıldığı ülke olan Pakistan. Dünyanın farklı coğrafyalarından katılan seçkin konuklarımızın yanında, yüzlerce Pakistanlı işadamından oluşan bir heyet de İstanbul'a geliyor."

'Teknoloji Ürünlerine Geniş Yer Ayrıldı'

Geçen yıllarda MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda küçük bir bölüm şeklinde yer verdikleri, Türkiye'nin teknolojik ürünleri bölümünün hızla büyüdüğünü ve önemli bir hacme sahip olduğunu gördüklerini aktaran Olpak, bu büyüme sebebiyle, teknoloji ürünlerini, adeta tek başına bir fuarmış gibi, ayrı bir hol içinde düzenlemeye karar verdiklerini dile getirdi.

'Konuk İş adamlarını Anadolu'ya Götüreceğiz'

Türkiye'nin teknolojik gelişmesini sergileyecekleri bu etkinlikle, bir fuardan çok, teknolojiyi marka haline getiren bir proje olarak görmekte fayda olduğunu ifade eden Olpak, "28 Kasım Cuma günü, bir taraftan fuarımız devam ederken, aynı zamanda, yurt dışından ağırladığımız iş adamlarının bir kısmını, 'Sektörel ve Bölgesel İş Eşleştirmesiyle', 4 farklı bölgemizde, 'Kalkınma Ajanslarımız ve Şubelerimiz' ile birlikte 'Bölgesel İş Forumları' düzenlemek üzere, Anadolu'ya götüreceğiz. Burada amacımız, Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olmadığını ve Türkiye'nin farklı değerlerini ve şehirlerini, konuk iş adamlarına gösterebilmektir"dedi. Bu programlarda, yüz yüze görüşmeler, yerinde sanayi bölgesi ve firma ziyaretleri, şehrin kültürel ve ticari dokusunu paylaşacak geziler ve kalkınma ajanslarının yatırım imkânlarını misafirlerle paylaşacaklarını açıklayan Olpak, bu kapsamda, Bursa, Tekirdağ, Konya ve Malatya merkez olmak üzere, ilgili bölgelere gidileceği bilgisini verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nail Olpak İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title