Haberler

Dünya Ekonomik Forumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kazak mevkidaşı Yerbolat Dosayev ile görüşerek, iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması için bir ön tutanak imzalanması ve gerekli koşulların oluşturulmasını istedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) nedeniyle bulunduğu İstanbul'da Kazakistan Ekonomi Bakanı Yerbolat Dosayev ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Konuk bakan Kazakistan'da yeni bir teşvik sistemine geçildiğini ve vergi başta olmak üzere pek çok konuda teşvik sistemini iyileştirdiklerini, 21 yıla kadar arsa teşviki de sunduklarını ifade etti. Bakan Dosayev ayrıca Hazar Denizi ile Çin'i ulaşım açısından birbirine bağladıklarını vurgularken, Türkiye'den yeni yatırımcıları da Kazakistan'a beklediklerini ifade etti.

Bakan Zeybekci ise dış ticaret ve teşvik konusunda işbirliğine gidilmesi gerektiğini dile getirerek ayrıca Kazakistan'la serbest ticaret anlaşması yapılmasının da şart olduğunu kaydetti. Zeybekci ayrıca serbest ticaret anlaşması için bir ön tutanak imzalanması ve etkili bir faaliyet alanı yaratılması için gerekli koşulların oluşturulmasını istediklerini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Kazakistan İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title