Haberler

Dünya"Dan Filistinli Nakliye İşçilerine Destek

Filistin taşımacılık sektörü ve işçilerinin sorunlarının çözümü için Dünya Taşımacılık Sendikaları Federasyonunun (İTF) çalışmalar yapacağı bildirildi.

Filistin taşımacılık sektörü ve işçilerinin sorunlarının çözümü için Dünya Taşımacılık Sendikaları Federasyonunun (İTF) çalışmalar yapacağı bildirildi.

İTF Bölge Genel Sekreteri Bilal Melkavi, başkent Tunus'ta düzenlenen "Arap Dünyası Taşımacılık İşçileri 3'üncü Bölgesel Kongresi"nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Taşımacılık Sendikaları Federasyonu'ndan Filistinli taşımacılık işçilerine bir günlük iş bedelinin hibe edileceğini belirtti.

Filistinli taşımacılık sektörü işçilerine verilen bu destekten gurur duyduğunu söyleyen Melkavi, güçlerini Federasyondan aldıklarını vurguladı.

İTF Başkanı Paddy Crumlin ise İsrail yönetiminin Filistinli nakliye şoförlerine yönelik uygulamalarını eleştirerek, "Filistinli nakliyecilerin Arap ülkelerindeki meslektaşları gibi ekonomik ve sosyal hakları vardır. Bu görmezden gelinemez." dedi.

"Gücümüzü federasyonumuzdan alıyoruz" diyen Crumlin, "Herkes sendikacıların gücüne inanır, belki bu sayede Filistin özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuşur." diye konuştu.

Arap dünyasından 12 ülkeden 250'den fazla katılımcının yer aldığı kongrede kara, hava ve deniz taşımacılığındaki işçi sorunlarının çözümüne ilişkin konular tartışılacak. Kongrenin 16 Şubat'ta kadar süreceği bildirildi.

Tüm dünyadaki nakliye çalışanlarının çatı sendikası Dünya Taşımacılık Sendikaları Federasyonu'nun (İTF) 150 ülkeden 5 milyon üyesinin olduğu kaydediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title