Haberler

Dünya Dalış Şampiyonu Van'da

Dünya Serbest dalma şampiyonu Şahika Ercümen ve Sualtı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan, Van'a gelerek öğrencilere seminer verdi.

Dünya Serbest dalma şampiyonu Şahika Ercümen ve Sualtı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan, Van'a gelerek öğrencilere seminer verdi. Seminerde Tahsin Ceylan'ın çektiği, Şahika Ercümen'in dalış görüntüleri büyük beğeni topladı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından 'Mavi Seminerler' adıyla başlatılan semirler dizisinin ilk konukları, Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen ve Su Altı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan oldu. Buz altında en uzun mesafeyi yüzerek Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Şahika Ercümen, sualtı sporlarına nasıl başladığını, spor hayatını, projelerini ve kişisel tecrübelerini Van'daki öğrencilerle paşlaştı. İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen seminer, Su Altı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan 'Su altı Görüntüleme Teknikleri" başlığı altındaki sunum ile başladı. Ceylan'ın sualtında çektiği ilginç görüntüler öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı. Ceylan aynı zamanda nesli tehlike altında olan endemik türlere de dikkat çekti.

ASTIM NEDENİYLE 12 YAŞINA KADAR DALAMAMIŞ

Daha sonra Dünya Serbest dalma şampiyonu Şahika Ercümen, dalış hikayesini öğrencilerle paylaştı. Küçük yaşlardan itibaren suya meraklı olduğunu fakat astım hastalığı nedeniyle 12 yaşına kadar dalamadığını belirten Ercümen, tedavilerin ardından memleketi Çanakkale'de bir kursa yazıldığını söyledi. Van Gölü'ne dalmayı çok istediğini de belirten Ercümen, "Buraya geldikten sonra Van Gölü beni daha çok çekmeye başladı. Çok istiyorum fakat bununla ilgili biraz araştırma yapmamız gerekir" dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONUNDAN SİTEM

Kasım ayında dünya rekorunu kırdığını hatırlatan Şahika Ercümen başarıda sponsor desteğinin ve medyanın önemli olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzun süre kimseden bir tebrik telefonu veya destek almadım. Devlet büyüklerinden bekliyorsunuz. Bir de sponsor desteği ve medyanın bunu duyurması çok önemli. Çünkü çok fazla dünya rekoru kıran yok ülkemizde. En azından elimizdekilere sahip çıkıp uluslararası platformda sesimizi duyurmaya çalışan sporculara biraz daha önem vererek, katkı sağlanırsa, daha çok gelişeceğini düşünüyorum. Buraya gelmeden önce Başbakanımızla görüşme fırsatı buldum. Kendisine projelerimden bahsettim. O da bundan sonra destek olacağı sözünü verdi."

Seminerin sonunda Şahika Ercümen, dalma merakı olanlarada tavsiyelerde bulunarak sürekli kendisine danışabileceklerini söyledi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Ceylan Van Gölü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title