Haberler

    Dünya'da Yaşam Sanılandan Daha Önce Başlamış

    Avustralya ve Güney Afrika'da 52 farklı kaya örneğini inceleyen bilim insanları, Dünya'da yaşamın 2 milyar yıl değil, 3 milyar yıl önce başladığını ortaya...

    -

    ABD'li bilim insanlarının yaptığı son araştırmalar, dünyadaki yaşamın sanılandan 1 milyar yıl daha fazla olduğu iddiasına yol açtı.


    52 kaya örneği toplandı


    Nature dergisindeyayımlanan Washington Üniversitesi ve Johannesburg Üniversitesi'nden uzmanların gerçekleştirdiği araştırma, dünyadaki yaşamın 2 milyar yıl önce başlamadığını belirledi. Uzmanlar araştırmayla ilgili Güney Afrika ve Avustralya'dan 52 farklı kaya örneği topladı. Örneklerin incelenmesi sonucu, yaşının 2.75 ila 3.2 milyar yıl arasında değiştiği bildirilen kayalarda nitrojen moleküllerine rastlandığı öğrenildi.


    Milyarlarca yıllık 'sır'


    Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanlarından Roger Buick örneklerde bulunan nitrojen moleküllerinin, dünyada 3.2 milyar yıl önce de nitrojenin yer aldığını ve bazı bakteri ve virüs gibi tek hücreli basit yaşam formlarının 3.2 milyar yıl önce de yaşamlarını sürdürebildiğini gösterdiğini ifade etti.


    Tek hücreliler vardı


    Şimdiye kadar bilinenlere göre, o dönem dünyada oksijen bulunmadığını söyleyen Buick, bu araştırmayla elde edilen verilerden hareketle tek hücrelilerin dünyada o zaman da var olduğunu ve oksijen ortaya çıkardıkları sonucuna ulaşılabileceğini belirtti.


    Kaynak: Sabah



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Güney Afrika Avustralya Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title