Haberler

Dünya Çocukları Uzayı İzmir'de Tanıyor

İzmir'de yerleşik Uzay Kampı çocuklara NASA dizaynlı simülatörler yardımıyla uzay bilim ve teknolojileri konusunda eğitim verdi.

Zeynep Hoşgörür - Kurulduğu 2000 yılından bu yana 45 ülkeden 125 bin çocuğa uzay merakını giderme imkanı sunan İzmir'de yerleşik Uzay Kampı Türkiye'de çocuklara NASA dizaynlı simülatörler yardımıyla uzay bilim ve teknolojileri konusunda eğitim veriliyor.

Uzay Kampı Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Emre Aday, AA muhabirine, ABD ve Kanada'nın ardından 2000 yılında İzmir'de kurulan Uzay Kampı Türkiye'nin, 7-15 yaş grubu arasındaki öğrencilere, uzay bilim ve teknolojileri alanında eğitim verdiğini anlattı.

Uzay Kampı programlarına katılan çocukların, takım çalışması, zaman yönetimi, kendi başına iş yapabilme konularında uygulamalı eğitim aldığını ifade eden Aday, "Tüm eğitimlerimiz uygulamalı gerçekleşiyor. Dünyada sadece 3 ülkede olan Uzay Kampı'nda çocuklara benzersiz bir deneyim sunuluyor. Çocuklar, derslerinde gördükleri konuları pekiştirme şansına sahip oluyorlar" dedi.

2, 5 ve 6'şar günlük dönemlerde gerçekleşen kamplarda öğrencilere eğlenceli aktiviteler sunduklarını vurgulayan Aday, şöyle konuştu:

"Birebir ölçülerde bir uzay mekiği modelimiz, astronotların uzaya gitmeden önce eğitim aldıkları araçlara benzeyen NASA dizaynlı eğitim simülatörlerimiz var. Çocuklar, okulda öğrendikleri konuları, simülatörler aracılığıyla yaşayarak görüyorlar ki bu öğrenmenin en keyifli hali. 'Astronotlar ayda nasıl yürür-',

'Uzaya çıkan bir mekik hangi aşamalardan geçer-','Yer çekimsiz ortamda hareket etmenin zorlukları nelerdir-' gibi konuların, çocuklara simülatörlerle gösterildiği, uzayla ilgili uygulamaların birebir paylaşıldığı programlarımız var. Çocuklar, robot ve model roket yaparak, robot teknolojilerinin uzay bilimlerindeki yerini öğreniyor. Bugüne kadar uzayda bulunmuş 19 astronot ve kozmonot da Uzay Kampı Türkiye programlarına katılarak çocuklara deneyimlerini anlattı. Çocuklara en güzel uzay deneyimini yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

-"Uzay merakı çocukları İzmir'de buluşturuyor"-

Aday, Uzay Kampı Türkiye'nin programları kapsamında Türkiye'den çocukların, Kardeş Okullarla Bilim Programı kapsamında videokonferans yardımıyla dünyanın çeşitli yerlerindeki çocuklarla ortak projeler yürütme imkanı bulduğunu bildirdi.

Uzay Kampı Türkiye'nin, dünyanın dört bir yanından çocukları bir araya getirdiğine dikkati çeken Aday, şunları kaydetti:

"Kurulduğu 12 Haziran 2000'den bu yana 125 bin ziyaretçi uzay programlarına katıldı. 45 farklı ülkeden öğrenci geldi uzay kampına. Bulunduğumuz konum itibarıyla uzayla ilgili konularda eğitim almak isteyen öğrenciler, sadece Türkiye'den değil, yurt dışından da katılımcılar oluyor. Yakınımızdaki Yunanistan, Bulgaristan, Kazakistan, Rusya'nın yanı sıra Çin, Almanya, İtalya, Portekiz hatta orada da Uzay Kampı olmasına rağmen ABD'den öğrenciler farklı programlarla Uzay Kampı Türkiye'ye katılıp, hem uluslararası arkadaşlıklar kurup, hem de bireysel yeteneklerini geliştirebilecekleri farklı etkinliklere katılmış oluyorlar. Ayrıca 2002'den bu yana da 5 bin 687 öğrenci, Uzay Kampı'ndan burslu olarak yararlandı. Şirketler, maddi imkanı kamp programlarına katılmaya elverişli olmayan başarılı öğrencileri destekleyebiliyor. Boeing firması, Uzay Kampı'nın en büyük destekçilerinden ve bugüne kadar uzay kampına 392 öğrenci gönderdi."

Aday, 7-11 yaş grubundaki çocukların, aileleri ile aile programına katılabildiğini, ayrıca Uzay Kampı bünyesinde şirketlere yönelik motivasyon ve şirket gelişim programlarının sunulduğunu sözlerine ekledi.

Yayıncı: Abdurrahman Fatih Tekcan - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title