Haberler

Dünya Çocukları Kocaeli'ni Renklendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin her 23 Nisan'da gerçekleştirdiği Uluslararası Çocuk Şenliği bugün 41 ülkeden davet edilen 1000 çocuğun katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin her 23 Nisan'da gerçekleştirdiği Uluslararası Çocuk Şenliği bugün 41 ülkeden davet edilen 1000 çocuğun katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Milli kıyafetleriyle kent içinde yürüyen çocukları vatandaşlar ilgiyle izledi. İzmit'te 26 Nisan'a kadar sürecek olan Çocuk Şenliği için 41 ayrı ülkeden gelen çocukları aileler evlerinde misafir ediyor. Tüm çocukların evlere yerleştirilmesinin ardından bugün şenlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Kent merkezindeki Nuh Çimento İlköğretim Okulu'nun önündeki alanda toplanan ve milli kıyafetlerinin yanı sıra müzik enstrümanlarıyla büyük dikkat çeken çocuklar, Yürüyüş Yolu boyunca şarkılar söyleyerek Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Çocuklara onları izleyen vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi önündeki buluşmada konuk ülke çocuklarına hediyeler verilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, Dünya çocuklarını burada ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Dünya çocukları 26 Nisan'a kadar İzmit ve diğer ilçelerde de gösterilere katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title