Haberler

Dünya Çocuk Hakları Günü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde barınan çocuklar, savaş nedeniyle Van'a göç eden Suriyeli çocukları ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde barınan çocuklar, savaş nedeniyle Van'a göç eden Suriyeli çocukları ziyaret etti.

Kentte bakım altında bulunan çocuklar, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Van'a gelen Suriyeli çocukları yalnız bırakmadı.

Suriyeli akranlarını barındıkları yerlerde ziyaret eden çocuklar, yanlarında getirdikleri hediyeleri verdi.

Van Çocuk Evleri Müdürü Nihat Işık, yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın kentteki Suriyeliler ile ilgili yaptığı haberi gördükten sonra, savaş mağduru çocukları ziyaret etme kararı aldıklarını belirtti.

Asıl amaçlarının çocuklara moral vermek olduğunu kaydeden Işık, şöyle konuştu:

"Ziyaretimiz çok olumlu ve güzel geçti. Çocuklar kendi aralarında kaynaşarak mutlu oldu. Hatta aldıkları karar doğrultusunda, halı saha maçı yapacaklarını söylediler. Ziyaret sonunda çocuklarımız yanlarında getirdikleri hediyeleri, Suriyeli çocuklara verdi. Bu hediyelerin verilmesi sırasında duygusal anlar yaşandı. Aileler de ziyaretimizden ötürü bize çok teşekkür etti. Çocuklarımızın sosyal sorumluluk kazanması adına bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz."

Ziyarete Çocuk Evleri Müdür Yardımcısı Yıldız Tekin ve bazı kurum personeli de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Çocuk Hakları Günü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title