Haberler

Dünya Çocuk Günü

Esenler'de Suriyeli çocuklar, "Türkiye'nin ilk Çocuk Sokağı"nda yapılan etkinlikte, Dünya Çocuk Günü'nü kutladı.

Esenler'de Suriyeli çocuklar, " Türkiye'nin ilk Çocuk Sokağı"nda yapılan etkinlikte, Dünya Çocuk Günü'nü kutladı.

Çocuk Sokağı'nda düzenlenen etkinlikte, aileleriyle Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan çocuklar ve Esenlerli çocuklar, birlikte şarkılar söyleyip dans etti. Palyaço gösterisiyle eğlenceli vakit geçiren çocuklar, "mendil kapmaca", "yağ satarım, bal satarım", "sek sek" gibi sokak oyunları oynadı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Esenler'de bulunan çocuk sokaklarının sayısının artacağını söyledi. Esenler'de bulunan öncü mahallelerde çocuk sokakları açmayı düşündüklerini aktaran Göksu, ilerleyen zamanlarda çocuk mahallesi ve çocuk köyü de açacaklarını belirtti.

Suriyeli Amani Rıza da çocuklarının hayatlarından memnun olduğunu, tek sorunlarının Türkçe bilmemeleri nedeniyle diğer çocuklarla iletişim kuramamaları olduğunu dile getirdi. İki yıldır Türkiye'de yaşadığını ifade eden Rıza, Türkiye'nin kendilerine gönül rızasıyla kapısını açan tek ülke olduğunu anlattı.

Üç kız çocuğu annesi olduğunu söyleyen Rıza, "Yaşları 5, 12, 15 olan üç kızım var, sadece 15 yaşındaki kızım Türkçe konuşmayı biliyor. Diğer iki kızım Türkçe bilmedikleri için Türk arkadaşlarıyla anlaşamıyorlar" dedi.

Çocuk Sokağı Okul Öncesi Öğretmeni Gül Özdemir ise "Çocuk Sokağı, iki yıldır devam eden bir projedir. Burada 3 ile 5 yaş arasındaki çocuklara, okul öncesi eğitim veriyoruz. 5 ile 7 yaş grubuna da Çocuk Sokağı'nda spor eğitimleri veriliyor. Bunun yanı sıra Esenler'de yaşayan annelerimizin bir kısmı okuma yazma bilmedikleri için onlara da okuma yazma eğitimleri veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çocuk Günü Türkiye Esenler Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title