Haberler

Dünya Çiftçi Günü Şenlikle Kutlandı

Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Büyükşehir'in düzenlediği şenlikte, çiftçiler eğlenceli ve coşkulu bir gün geçirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi, Kandıra Ziraat Odası ve Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) tarafından düzenlenen Dünya Çiftçi Günü şenliği coşku içinde kutlandı. Çiftçi Şenliği'ne Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Murat Batmaz, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hidayet Kadiroğlu, GİOSB Müdürü Hamit Eroğlu, Kandıra Ziraat Odası Başkanı Kemalettin Er, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürü Aydın Altıner, Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Diler, Kocaeli Tarım İl Müdür Vekili Nuri Al, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan GİOSB Müdürü Hamit Eroğlu, "Bu yılki şenliğin Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanında yapılması bizleri ayrıca sevindirmiş ve gururlandırmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor iyi eğlenceler diliyorum" dedi. GİOSB Başkanı Hidayet Kadiroğlu da yaptığı konuşmasında, 2 bin dönüm arazi içinde kurulacak olan GİOSB'un yüzde 95'in üzerinde kamulaştırıldığını, bu arazide 60 fabrika kurulacağını, 7 bin kişi çalışacağını ve aile olarak hesaplanacak olursa yaklaşık 21 bin kişiye ekmek kapısı olacağını söyledi.

Kadiroğlu, "Burada üretilecek ürünler Türkiye ve hatta dünya gıda sektörü için çok önemli. 60 tane gıda sanayinin güzide firması beş ayrı sektörde üretim yapacak. Burada üretilen ürünler dünyaya pazarlanacak. Bölgeden yaklaşık yıllık 800 bin tona yakın tarım gıda hammaddesi alınacak. 300 bin ton süt, 20 bin ton kırmızı et, 20 bin ton beyaz et ihtiyacı doğacak. Bu üretim 30. 000 kişilik bir istihdamı beraberinde getirecek" ifadelerini kullandı.

Şenlik ağası, geçen senenin de ağası olan Kenan Sert olurken, kendisine hindi hediye edildi. Şenlik sonunda, emeği geçenlere plaket verildi. Çiftçilere, yemek ikramı ile birlikte çiftçi yarışmaları ve çocuklara yönelik eğlencelerle şenlik akşam saatlerine kadar devam etti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Dünya Çiftçiler Günü Kandıra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title