Haberler

Dünya Çevre Günü Etkinlikleri ile Düzce'de Farkındalık Oluşturuluyor

Düzce Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Düzce Üniversitesi, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarının destekleriyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri düzenleniyor.

Düzce Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Düzce Üniversitesi, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarının destekleriyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri düzenleniyor.

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarının katkılarıyla çevre bilincinin geliştirilmesi için eğitimler, paneller ve bilgilendirme toplantıları şeklinde gerçekleştirilecek etkinliklere; çevre ve doğal kaynaklar alanında uluslararası düzeyde bilgi üreten Üniversitemiz ile birlikte Düzce Belediye Başkanlığı, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Düzce Şube Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Organize Sanayi Bölgesi, 2. Organize ve Sanayi Bölgesi ile Çevre Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilciliği, Küçük Sanayi Sitesi ve çeşitli sağlık kuruluşları da katkı sağlıyor.

31 Mayıs 2016 tarihinde başlayacak etkinliklere Düzce Üniversitesinden; Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı "Hava Kirliliğinin Sağlığa Etkileri", Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz "Yeşil Binalar", Mühendislik Fakültemiz Çevre Mühendisliği Bölümü "Evsel Atıklar ve Yönetimi", Üniversitemiz Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİYOM) ise "Düzce'nin Biyoçeşitliliği ve Nesli Tehdit Altındaki Türler ve Biyokaçakçılık" başlıklarındaki paneller ile katkı sağlayacak.

Etkinlikler kapsamında Düzce Belediye Başkanlığı Sergi Salonu'nda Üniversitemiz Gölyaka Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerimizin çalışmalarının yer aldığı "Atıkların Geri Dönüşü" konulu serginin açılışı da gerçekleştirilecek.

Düzce Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenecek 05 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri, 10 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Düzce Üniversitesi Dünya Çevre Günü Düzce Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title